Scroll down

Category: Visade filmer

animé, Animerad familjefilm

Pojken och hägern

Mästaren Hayao Miyazaki har gjort det igen!
Tokyo, i slutet av andra världskriget. 11-årige Mahito har förlorat sin mor i en brand och har svårt att acceptera att hans far har gift om sig med mammans yngre syster, Nahuto. På gården där de bor finns ett isolerat torn. När Nahuto plötsligt försvinner letar Mahito i tornet och hamnar i en annan värld. Ett mystiskt rike där de levande och döda går sida vid sida.

dokumentär

Ett hjärta är alltid rött

Ett hjärta är alltid rött är berättelsen om det svenska rockbandet Imperiets väg, från spillrorna av Ebba Grön till Svensktoppen och de stora arenorna.

Det är också historien om Sverige i en era då landet hade en avgörande plats på den världspolitiska arenan, och samhällsengagemang hos artister var en självklarhet.

drama

Höstlöv som faller

Två ensamma främlingar möts i natten på jakt efter livets första, största och enda kärlek. Men mycket står i vägen för lyckan. Vardagens alla vanliga små och stora hinder förstärks av sådant som alkoholism, borttappade telefonnummer och att inte ens veta varandras namn.

Vinnaren av Jurypriset i Cannes 2023 har beskrivits som en varm filt i en kall värld. Regi: Aki Kaurismäki.

drama

The Holdovers

- Kulturnytt i P1: (5) "årets bästa film kan redan vara här!"

Jul och ljuva 70-tal 
– rappa kommentarer, bitterljuva känslor, och lite extra sötma för julstämningens skull. Regissören Alexander Payne återförenas med Paul Giamatti för första gången sen Sideways. I vanlig ordning är mellanmänskliga relationer i fokus och Payne excellerar i sin förmåga att skildra mörker med stor ömhet och torr humor.

Giamatti är i högform som en vresig lärare som spenderar jullovet på internatskolan där han jobbar, tillsammans med föräldralösa eleven Angus och kocken Mary.