Scroll down

Category: Kommande filmer

drama

Kyssen

Oscarbelönade regissören Bille Augusts nya film är årets största danska biosuccé!

Danmark, 1913, strax före första världskriget. Edith förälskar sig i den charmante kadetten Anton men hans känslor för henne handlar enbart om vänskap och medlidande. Oförmögen att vara ärlig inför den kärlekslängtande Edith snärjer Anton in sig i ett nät spunnet av allt värre lögner och löften som snabbt närmar sig en rent livsfarlig nivå.

dokumentär

Jordens sång

Norges Oscarbidrag. Årets filmiska naturupplevelse om livet, döden, naturen och om att helt enkelt vara närvarande i världen. Det blir inte mycket större än Jordens sång.

Med sitt hemland Norges svindlande vackra bergslandskap som sin monumentala bakgrund ger sig Margreth Olin ut på en existentiell resa med sina egna åldrande föräldrar som mänsklig måttstock ute i de vidsträckta vidderna.

drama

Golda

Oscarsbelönade Helen Mirren gestaltar Israels premiärminister Golda Meir, som efter Jom kippur-krigets utbrott hösten 1973 plötsligt måste leda en kapplöpning mot tiden för att rädda sitt land.

Drama, Komedi

Joyland

Joyland är en varm kärleksfilm som på grund av sitt tema har den skapat viss kontrovers i hemlandet. Men publiken har tagit Joyland till sina hjärtan både i Pakistan på de många festivaler där den visats. Filmen har fått tjugo internationella priser och blev shortlisted till Oscars i kategorin Bästa internationella film.

Familjen Ranas yngste sonen Haider skaffar i hemlighet jobb på en burlesk dansteater och blir förälskad i Bibi, en transkvinna som är showens fixstjärna. Deras omöjliga kärlekshistoria kastar nytt ljus över hela familjens inre konflikter mellan traditioner och ett sexuellt uppror.