Scroll down

Category: Kommande filmer

drama

Min far och jag

Den gamle konstnären Vasil har förlorat sin hustru Ivanka. Efter begravningen hävdar en upprörd grannfru att den döda har försökt ringa henne på hennes mobil. Den spiritistiskt intresserade Vasil får för sig att ta hjälp av ett omtalat medium för att komma i kontakt med sin avlidna hustru. Förgäves försöker Pavel tala förstånd med sin gamle far. När de tillsammans beger sig iväg för att uppsöka mediet kommer deras redan ansträngda relation att sättas på ytterligare prov.

drama

Utsökt

Sinnligt och sinnrikt om Frankrikes första restaurang.

Frankrike 1789. Den begåvade kocken Pierre Manceron lämnar under tumultartade former sin anställning hos hertig Chamfort. Utled på allt vad matlagning heter sköter han i stillhet sin gård vid landsvägen. Tills dagen då en kvinna som hört talas om mästerkocken dyker upp och kräver att få bli hans lärjunge.

dokumentär

Att bäras av snö

Att bäras av snö är en film av Kurt Skoog, Micke Sundberg och Anna Erlandsson om skidor och skidans historia. Den fokuserar på den ursprungliga form av skidåkning i ospårad terräng som inte kräver anpassning av naturen i form av preparerade spår och pistade backar.

drama

Mothering Sunday

Ingen vet att Paul under sju år haft ett hemligt, passionerat förhållande med Nivens unga husa Jane. Innan han måste gifta sig med en flicka ur sin egen klass sliter han sig denna dag loss för ett sista kärleksmöte med Jane.

Manusförfattaren till Normal People ligger bakom manus till filmversionen av den rosade boken Mödrarnas söndag.