Scroll down

Category: Kommande filmer

Komedi

Asteroid City

ASTEROID CITY utspelar sig i en fiktiv, amerikansk ökenstad cirka 1955. Agendan för en Junior Stargazer/Space Cadet-konferens (organiserad för att sammanföra studenter och föräldrar från hela landet för gemenskap och vetenskaplig konkurrens) blir spektakulärt avbruten av världsomvälvande händelser.

Regi Wes Anderson. Med bl a Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Steve Carell.

drama

Butterfly Vision

Efter månader som fånge i Donbas kommer ukrainska flygspanaren Lilia hem till sin familj. Traumat av fångenskapen fortsätter hemsöka henne och visar sig på drömlika sätt.

"Stiligt. Men hemskt" - SVT Kulturnyheterna
"Butterfly Vision är en stark, stark film som inte går att skaka av sig" - Kulturbloggen
"Djupt feministisk bild av heroism i krigstid" - Dagens Nyheter

musikdokumentär

Little Richard: I Am Everything

Likt en supernova exploderade rockmusiken när Little Richard äntrade scenen.

Genom exklusivt arkivmaterial med stjärnor som Mick Jagger, Paul McCartney och Nile Rodgers samt forskare inom svart populärkultur och queerhistoriker skildras Richards unika karriär och liv.

drama

Madeleine och taxichauffören

En åktur som kan förändra ett liv.

Det är en ovanligt dålig dag på jobbet för taxichauffören Charles (Dany Boon). Stress är bara förnamnet på vad han känner när hans kund insisterar på en lång omväg med flera stopp. Men den eleganta äldre kvinnan i bilen börjar berätta om sitt liv. Madeleines historier ger Charles något annat att tänka på. Minnen av olika platser och människor runt Paris är början på en varm vänskap över generationsgränserna.