Scroll down

Category: Kommande filmer

Brottet är mitt

Två fattiga unga parisiska kvinnor är fast beslutna om att ta sig upp genom den franska 30-talssocieteten.

Madeleine, en talanglös ung skådespelerska, står åtalad för mordet på en berömd filmproducent. Hennes rumskamrat Pauline, en jurist utan klienter, axlar rollen som försvarsadvokat.

François Ozons screwball-komedi bubblar med en utsökt, vintage Hollywood-känsla där slapstick-humor kombineras med livlig dialog – och ett feministiskt manifest…

drama, crime

The Settlers

Bästa film vid Stockholms filmfestival 2023. Chiles officiella Oscarsbidrag 2024. FIPRESCI Prize Un Certain Regard vid Cannes filmfestival 2023.

Chile 1901. Den rika markägaren José Menéndez anlitar tre män för att märka upp gränserna för hans enorma ägor och säkra en väg till Atlanten för hans får. Deras uppdrag tar en skoningslös vändning under resan över det vidsträckta Patagonien.

drama

KEN LOACH FILM FESTIVAL: Änglarnas andel

När Robbie håller sin nyfödde son Luke för första gången svär han på att Luke aldrig ska få samma tragiska liv som han själv har haft. Efter att med nöd och näppe ha undkommit ett fängelsestraff döms han till samhällstjänst och tilldelas en övervakare som till sin enorma förvåning upptäcker att Robbie besitter en unik näsa för whisky.

Vinnare av Juryns pris Cannes 2012.

drama

KEN LOACH FILM FESTIVAL: Jag, Daniel Blake

Jag, Daniel Blake handlar om den 59-årige snickaren Daniel som på grund av sjukdom blivit arbetslös. Enligt hans läkare bör han inte jobba under en längre period, men enligt myndigheterna är han för frisk för att vara sjukskriven.

Tillsammans med Katie, en arbetslös ensamstående mamma som också fastnat i det krångliga byråkratiska systemet, försöker de få rätt mot myndigheterna. Deras vänskap ger dem båda styrka att orka kämpa mot ett sjukt system som oftast mer stjälper än hjälper de drabbade.

Guldpalmen vid Cannes filmfestival 2016.