Scroll down

Category: ANIME-FESTIVAL

animé, Animerad långfilm

Det ensamma slottet i spegeln

En sagolik berättelse om utanförskap och vänskap.

Den blyga flickan Kokoro upptäcker en portal i hennes sovrumsspegel. När hon undersöker den närmare transporteras hon till ett magiskt slott där hon möter sex andra ungdomar som alla kommit dit genom portaler i deras speglar.

Lördag 20 januari 10.00 och 17.30

animé, Animerad långfilm

Your Name

Your Name är en skimrande vacker historia, fylld av smart humor, äventyr, fantasi och ett stort romantiskt hjärta.

Tokyo-killen Taki börjar drabbas av intensiva och realistiska drömmar som tar honom till en okänd plats och… in i en främmande kropp. Under en kort stund ser han världen genom ögonen på småstadstjejen Mitsuha, och hon i sin tur förflyttas in i Takis kropp. Genom sina drömmar börjar de umgås och anar att det finns en djupare orsak till varför det sker, frågan är bara vad..?

Lördag 20 januari 12.30 svenskt tal och 17.30 japanskt tal   (7 år)

animé, Animerad långfilm

Akira

Den kultförklarade anime-filmen från 1988 visas i nyrestaurerad version.

"Akira" är den japanska anime- och cyberpunkklassikern som saknar motstycke i modern sci fi-historia. Man kan se dess influenser i en mängd filmer som "Matrix", "Looper" och "Chronicle".

"Akira" utspelas i en snar framtid, i den dekadenta megastaden Neo Tokyo. Kriminella gäng, polisbrutalitet, korruption och utbredd arbetslöshet gör staden till en plats i ständig oro. De två unga motorcyklisterna Kaneda och Tetsuo ger sig ut på jakt efter sanningen, för att bringa ordning i sin stökiga stad.

Lördag 20 januari 20.00  (15 år)