Scroll down

Category: Skolbio 2024

Animerad barnfilm

Nya vänner på Lunneskär

åk F-1

Ägget är försvunnet! Och en stor storm närmar sig Lunneskär. Nu måste Oona och hennes vänner ge sig ut för att hitta ägget innan stormen sätter alla i fara.

Ett spännande äventyr om flykt, vänskap, väder och klimat.

drama

Lars är LOL

åk 2-5

Amanda blir utsedd till fadder för klassens nya elev, Lars, som har Downs syndrom. Hon är villrådig men lyckas inte smita från uppdraget. När de är själva visar det sig att Lars är riktigt kul att vara vän med. Men vad ska killen i klassen hon är kär i tycka om att hon är kompis med Lars? Och tjejgänget som filmar Lars och lägger ut på sin blogg? En fin film om grupptryck, mobbning, vänskap och att passa in.

drama, skolbio

Totem

åk 4-6

11-åriga Amas familj hotas av utvisning och när de plötsligt hämtas av polisen lyckas Ama undkomma. Ensam ute i natten träffar hon ett enormt piggsvin, som visar sig vara hennes totemdjur och som kommit av en anledning.

En film om identitet, mod och styrka, om att hitta sin kraft, känna sig själv och hjälpa varandra.

drama

Scrapper

åk 4-7

Vinnare World Cinema Grand Jury Prize: Dramatic, Sundance film festival 2023.

Vinnaren av juryns stora pris vid årets Sundancefestival är något så ovanligt som en brittisk arbetarklasskildring som också är feel-good, om tolvårige Georgie som lever ett liv utan vuxna när hennes pappa som lämnat familjen plötsligt kommer tillbaka.

"som ett möte mellan Roy Andersson och Wes Anderson. Scrapper rymmer både uppskruvade humorinslag och nedtonad sorg. En liten pärla i bjärta färger om barns sorg och om egenmakt.”