Scroll down

Category: Skolbio 2024

drama

Lars är LOL

åk 3-6

Amanda blir utsedd till fadder för klassens nya elev, Lars, som har Downs syndrom. Hon är villrådig men lyckas inte smita från uppdraget. När de är själva visar det sig att Lars är riktigt kul att vara vän med. Men vad ska killen i klassen hon är kär i tycka om att hon är kompis med Lars? Och tjejgänget som filmar Lars och lägger ut på sin blogg? En fin film om grupptryck, mobbning, vänskap och att passa in.

Animerad barnfilm

Nya vänner på Lunneskär

Ägget är försvunnet! Och en stor storm närmar sig Lunneskär. Nu måste Oona och hennes vänner ge sig ut för att hitta ägget innan stormen sätter alla i fara.

Ett spännande äventyr om flykt, vänskap, väder och klimat.

(skolbio F-2)

drama

Scrapper

Vinnare World Cinema Grand Jury Prize: Dramatic, Sundance film festival 2023.

Vinnaren av juryns stora pris vid årets Sundancefestival är något så ovanligt som en brittisk arbetarklasskildring som också är feel-good, om tolvårige Georgie som lever ett liv utan vuxna när hennes pappa som lämnat familjen plötsligt kommer tillbaka.

"som ett möte mellan Roy Andersson och Wes Anderson. Scrapper rymmer både uppskruvade humorinslag och nedtonad sorg. En liten pärla i bjärta färger om barns sorg och om egenmakt.”

(Rek. för åk 5-8)

Familjefilm, Komedi

Dancing Queen

Little Miss Sunshine möter Skam möter ABBA i denna feelgood dramakomedi som verkligen har allt – både humor, hjärta, smärta. Och dans, förstås!

Dansaren Edwin anordnar en audition på skolan för ett nytt dansteam. Mina anmäler sig. Men blind av kärlek till Edwin har hon glömt något väsentligt: hon kan inte dansa!

Vinnare av Barnfondens pris för bästa komedi på BUFF Filmfestival 2023.
(åk 4-7)