Scroll down
drama

Scrapper

åk 4-7

Vinnare World Cinema Grand Jury Prize: Dramatic, Sundance film festival 2023.

Vinnaren av juryns stora pris vid årets Sundancefestival är något så ovanligt som en brittisk arbetarklasskildring som också är feel-good, om tolvårige Georgie som lever ett liv utan vuxna när hennes pappa som lämnat familjen plötsligt kommer tillbaka.

"som ett möte mellan Roy Andersson och Wes Anderson. Scrapper rymmer både uppskruvade humorinslag och nedtonad sorg. En liten pärla i bjärta färger om barns sorg och om egenmakt.”

Om filmen

Scrapper

Trots att hon bara är tolv år klarar Georgie sig helt själv genom att sno cyklar med sin bäste vän Ali. Hemma i lägenheten bygger hon en hemlig värld, med spindlarna som enda sällskap. Efter att hennes mamma gått bort i cancer och pappan passat på att sticka iväg, har Georgie blivit något av en expert på att manipulera alla vuxna som ständigt dyker upp och stör. När pappan plötsligt kommer tillbaka försöker hon köra samma tricks med honom, men det visar sig att de har mer gemensamt än bara sitt DNA.

Vinnare World Cinema Grand Jury Prize: Dramatic, Sundance film festival 2023.

REGI  Charlotte Regan
MED  Lola Campbell, Alin Uzun, Cary Crankson
PRODUKTIONSLAND  Storbritannien
SPRÅK  Engelska
SVENSK PREMIÄR  2023-12-01
LÄNGD  84 min

EN FILM FRÅN  //ny.bioregina.se/wp-content/uploads/2022/07/FolketsbiologgaNYröd-cirkel.jpg

"Charlotte Regan debutfilm är som ett möte mellan Roy Andersson och Wes Anderson." ”Scrapper rymmer både uppskruvade humorinslag och nedtonad sorg. En liten pärla i bjärta färger om barns sorg och om egenmakt.” skriver filmkritiker Sofia Olsson, SVT, om ”Scrapper”.

Visas

FILMHANDLEDNING