Scroll down

Category: Aktuella filmer

drama

Spencer

Året är 1991 och det är dags för ännu en julhelg med kungafamiljen. Dianas äktenskap med Charles är mycket pressat och hon har tvingats spela rollen som den perfekta hustrun. Alla är inställda på en sedvanlig stramt regisserad julhelg med mat, dryck, tomma fraser och fasanjakt. Men Diana har insett att allt måste bli annorlunda denna gång.

drama

Luzzu

Film av en "maltesisk Ken Loach". Vinnare på Sundance Film Festival, USA.

Den nyblivne pappan Jesmark tvingas in i den maltesiska fiskeindustrins undre värld för att få livet att gå runt. Han kastas in i en samvetskonflikt när han bryter med det traditionella fisket han växt upp i. Innerlig historia om förlusten av identitet kopplade till tradition och en reflektion över klimatförändringarnas konsekvenser.

dramakomedi

Världens värsta människa

En dramakomedi om kärlek och att finna mening.

Julie fyller snart 30 år och hennes liv är en enda stor röra. Hon har kastat bort sin talang och hennes äldre pojkvän, Aksel – en framgångsrik serietecknare – vill att de ska stadga sig och skaffa familj. När hon en kväll smyger sig in på en fest träffar hon den yngre och charmiga Eivind.

Renate Reinsve vann priset Bästa kvinnliga skådespelare, Cannes Filmfestival 2021.

drama

Costa Brava, Libanon

Den frisinnade familjen Badri har skapat sig ett utopiskt liv på landet långt från föroreningarna och korruptionen i Beirut. Komiskt, tragiskt och stundtals helt absurt skildrar Mounia Akl familjelivets berg- och dalbana och ett samhälle i sönderfall.