Scroll down

Category: KEN LOACH FILM FESTIVAL

drama

Änglarnas andel

När Robbie håller sin nyfödde son Luke för första gången svär han på att Luke aldrig ska få samma tragiska liv som han själv har haft. Efter att med nöd och näppe ha undkommit ett fängelsestraff döms han till samhällstjänst och tilldelas en övervakare som till sin enorma förvåning upptäcker att Robbie besitter en unik näsa för whisky.

Vinnare av Juryns pris Cannes 2012.

drama

KEN LOACH FILM FESTIVAL: Jag, Daniel Blake

Jag, Daniel Blake handlar om den 59-årige snickaren Daniel som på grund av sjukdom blivit arbetslös. Enligt hans läkare bör han inte jobba under en längre period, men enligt myndigheterna är han för frisk för att vara sjukskriven.

Tillsammans med Katie, en arbetslös ensamstående mamma som också fastnat i det krångliga byråkratiska systemet, försöker de få rätt mot myndigheterna. Deras vänskap ger dem båda styrka att orka kämpa mot ett sjukt system som oftast mer stjälper än hjälper de drabbade.

Guldpalmen vid Cannes filmfestival 2016.

drama

KEN LOACH FILM FESTIVAL: The Old Oak

Ken Loach är tillbaka med ännu ett engagerande drama.

Puben The Old Oak kämpar för överlevnad i en alltmer avfolkad nordengelsk gruvby. När ett antal syriska flyktingar kommer till samhället blir stämningen laddad bland byborna. Men pubägaren börjar snart se möjligheter snarare än hot.

 

drama

KEN LOACH FILM FESTIVAL: Sorry We Missed You

Ken Loach är efter succén Jag, Daniel Blake tillbaka med ännu en gripande, stark film om vanliga människors kamp för en dräglig tillvaro.

I sitt stressiga vårdjobb kämpar Abby varje dag mot klockan för att hinna ge sina patienter en känsla av människovärde. För att slippa fler underbetalda ströjobb skaffar Ricky en skåpbil, i förhoppningen att budkörningar ska ge bättre inkomst. Men snart förstår han att uppdragsgivarens snåriga regelverk är uttänkt för att förarna ska utnyttjas och skuldsättas.