Scroll down

Category: Guldbaggevinnare 2024

dokumentär, drama

Guldbaggevinnare: Miraklet i Gullspång

Verkligheten överträffar dikten! En dramatisk dokumentär om familj, hemligheter och vårt behov av att ha något att tro på. Ett tecken från Gud får två norska systrar att köpa en lägenhet i svenska Gullspång. När de möter lägenhetsägaren på mäklarkontoret är hon en kopia av deras döda storasyster, som begick självmord 30 år tidigare.

Nominerad till Guldbaggar för Bästa film, Bästa regi, Bästa klippning, Bästa dokumentärfilm.

* * * * * * (6/6) ”Hösten är räddad, halleluja! ”-Nöjesguiden
* * * * * (5/6) ”Lika spännande som Twin Peaks” – SvD
* * * * ”Fängslande” – DN
* * * * ”Mycket, mycket bra” – TV4

drama

Guldbaggevinnare: Paradiset brinner 

Hjärtskärande, vilt och vackert om en barndom som är på väg att gå förlorad.

Tre systrar står enade i en stökig men kärleksfull vardag utan föräldrar. Vuxenvärlden sviker dem gång på gång, men vad gör det? Allt de behöver är varandra, sina vänner och en obevakad swimmingpool. Men när socialtjänsten anar oråd tvingas Laura söka hjälp utanför flockens trygghet. Klockan tickar och det blir allt tydligare att livet är på väg att förändras för alltid, i en värld där frihet och förtvivlan ligger kind mot kind.

Drama, thriller

Guldbaggevinnare: Syndabocken

Rekordmånga GULDBAGGAR 2024!

En laddad medelhavsnoir om skuld, flykt och förlåtelse.

I skuggan av Maltas brännande sol, i utkanten av den svenska e-gamingkolonin, dyker lotterisvindlaren Dimman upp för att överraska sin forne vän och kollega inför hans bröllop. Det blir inledningen till ett lika desperat som dekadent sökande efter försoning.