Scroll down
drama

KEN LOACH FILM FESTIVAL: Jag, Daniel Blake

Jag, Daniel Blake handlar om den 59-årige snickaren Daniel som på grund av sjukdom blivit arbetslös. Enligt hans läkare bör han inte jobba under en längre period, men enligt myndigheterna är han för frisk för att vara sjukskriven.

Tillsammans med Katie, en arbetslös ensamstående mamma som också fastnat i det krångliga byråkratiska systemet, försöker de få rätt mot myndigheterna. Deras vänskap ger dem båda styrka att orka kämpa mot ett sjukt system som oftast mer stjälper än hjälper de drabbade.

Guldpalmen vid Cannes filmfestival 2016.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

KEN LOACH FILM FESTIVAL: Jag, Daniel Blake

Jag, Daniel Blake handlar om den 59-årige snickaren Daniel (Dave Johns) som på grund av sjukdom blivit arbetslös. Enligt hans läkare bör han inte jobba under en längre period, men enligt myndigheterna är han för frisk för att vara sjukskriven. Detta resulterar i att han blir utan sjukpeng och tvingas bli aktiv arbetssökande för att få statligt bidrag. Daniels dagar fylls av febrila försök att fylla i rätt blanketter och sitta i telefonkö.

Tillsammans med Katie (Hayley Squires), en arbetslös ensamstående mamma som också fastnat i det krångliga byråkratiska systemet, försöker de få rätt mot myndigheterna. Deras vänskap ger dem båda styrka att orka kämpa mot ett sjukt system som oftast mer stjälper än hjälper de drabbade.

Guldpalmen vid Cannes filmfestival 2016.

GENRE  Drama
REGI  Ken Loach
MED  Dave Johns, Hayley Squires, Sharon Percy, Briana Shann
PRODUKTIONSLAND  Storbritannien
SPRÅK  Engelska
SVENSK PREMIÄR  2016-12-09
LÄNGD  100 min