Scroll down
dokumentär

Your mind is bigger than all the supermarkets in the world

– Some guidance for a lost Westerner

Filmen är ett försök att ge en upplevelse av nu, närvaro och vill utgöra en motsats till den fragmenterade bildvärld vi annars är del av. Vad händer när vi tvingas stanna kvar och möta vår egen rastlöshet? Om meningen med livet, orsaker till lycka och olycka, vägar ut ur depressiva tillstånd, allmänmänskliga ämnen som ensamhet, gemenskap och möjligheter att träna sitt sinne att hantera stress och kaos på ett mer harmoniskt sätt.

VISAS

Om filmen

Your mind is bigger than all the supermarkets in the world

CECILIA: Åh, jag har stora frågor till dig!
UPUL: Hur stora? Som Mount Everest?
CECILIA: Ska jag ta den största först?
UPUL: Ja, ja…
CECILIA: Vad är meningen med livet?
UPUL: Oj…!

Filmen bygger på ett samtal mellan Cecilia Neant-Falk och meditationsläraren Upul Gamage. I bild syns utsikten från berget: En grön dalgång, andra berg, skogar och fält i fjärran.

Samtalet handlar om meningen med livet, orsaker till lycka och olycka, vägar ut ur depressiva tillstånd, allmänmänskliga ämnen som ensamhet, gemenskap och möjligheter att träna sitt sinne att hantera stress och kaos på ett mer harmoniskt sätt. Filmen är ett försök att ge en upplevelse av nu, närvaro och vill utgöra en motsats till den fragmenterade bildvärld vi annars är del av. Vad händer när vi tvingas stanna kvar och möta vår egen rastlöshet?

REGI  Sander Cecilia Neant-Falk
LAND  Sverige
SPRÅK  Engelska, textad på svenska
SVENSK PREMIÄR  2010
LÄNGD  72 min
ÅLDERSGRÄNS  -