Scroll down
animation, familjefilm

Wolfwalkers

Var stark. Var vild. Var fri. På dagen en flicka, om natten en varg… Mytiskt, mystiskt och magiskt av skaparna till Havets sång.

Wolfwalkers är ett helt underbart äventyr för hela familjen som lyckas vara både tidlöst och brännande aktuellt på samma gång – och med en skyhög konstnärlig verkshöjd i bildberättandet. En blivande klassiker.”

VISAS

Om filmen

Wolfwalkers

En saga om den magiska och fantastiska vänskapen mellan två flickor som möts i 1600-talets Irland. Av skaparna till Oscarsnominerade Havets sång och Den osynliga flickan.

Robyns pappa är på uppdrag av den engelska regeringen att utrota den sista vargflocken på Irland. När Robyn ger sig ut på ett eget äventyr i skogen träffar hon Mebh, en flicka som lever bland de hotade vargarna. Ju mer Robyn vistas i skogen desto mer tvivlar hon på vem som är den egentliga fienden.

Vi befinner oss i det av engelsmännen brutalt ockuperade Irland. Robyn kommer dit med sin pappa Bill som är på uppdrag att utrota vargarna som härjar i skogen och hotar staden. Mebh lever i skogen, uppfostrad av vargarna. Robyn trotsar pappas stränga order att hålla sig hemma och tillbringar mer och mer tid i skogen. En helt ny värld öppnar sig och får henne att förstå att det är inte vargarna som är de hotfulla. Långsamt förvandlas Robyn till just det som hennes egen pappa är satt att utrota.

REGI  Ross Stewart, Tomm Moore
MED  Eva Whittaker, Honor Kneafsey, Sean Bean
LAND  Irland, Luxemburg
SPRÅK  Engelska, textad på svenska
SVENSK PREMIÄR  2020
ÅLDERSGRÄNS 7 år
LÄNGD  102 min

 

//ny.bioregina.se/wp-content/uploads/2021/03/wolfwalkers-facebook-820x360-rec.png