Scroll down
dramakomedi

Världens värsta människa

En dramakomedi om kärlek och att finna mening. Renate Reinsve vann priset Bästa kvinnliga skådespelare, Cannes Filmfestival 2021.

Julie fyller snart 30 år och hennes liv är en enda stor röra. Hon har kastat bort sin talang och hennes äldre pojkvän, Aksel – en framgångsrik serietecknare – vill att de ska stadga sig och skaffa familj. När hon en kväll smyger sig in på en fest träffar hon den yngre och charmiga Eivind.

Oscarsnominering: Bästa internationella film.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Världens värsta människa

En dramakomedi om kärlek och att finna mening.

Julie fyller snart 30 år och hennes liv är en enda stor röra. Hon har kastat bort sin talang och hennes äldre pojkvän, Aksel – en framgångsrik serietecknare – vill att de ska stadga sig och skaffa familj. När hon en kväll smyger sig in på en fest träffar hon den yngre och charmiga Eivind. Hon gör slut med Aksel och kastar sig in i ett nytt förhållande i hopp om att få nytt perspektiv på livet. Men hon kommer snart att inse att vissa livsval redan ligger bakom henne.

Den tredje filmen i Joachim Triers Oslo-trilogi (Repris och Oslo, 31 augusti) är en dramakomedi om kärleken i vår tid, om att ha alla möjligheter i livet men fortfarande känna sig som världens värsta människa.

Världens värsta människa var med i huvudtävlan, Cannes Filmfestival 2021. Renate Reinsve vann priset Bästa kvinnliga skådespelare, Cannes Filmfestival.

REGI  Joachim Trier
MED  Herbert Nordrum, Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie
PRODUKTIONSLAND  Norge
SPRÅK  Norska
SVENSK PREMIÄR  2021-11-19

LÄNGD  121 min
ÅLDERSGRÄNS  7 år

Oscarsnominering: Bästa internationella film.