Scroll down
komedi

Vackra själar

Fransk komedi om hur utanförskap kan utvecklas till vänskap. Följ med på en filosofisk resa där ett omaka par tar till sig visdom från vardagens med- och motgångar.

Många omvälvande saker i livet börjar med ett slumpmässigt möte. Igor, cykelbud med cerebral pares, blir påkörd av den bittre begravningsentreprenören Louis.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Vackra själar

Fransk komedi om hur utanförskap kan utvecklas till vänskap. Följ med på en filosofisk resa där ett omaka par tar till sig visdom från vardagens med- och motgångar.

Många omvälvande saker i livet börjar med ett slumpmässigt möte. Igor Parat är en 40-årig klok och intelligent kille. Till vardags arbetar han som han cykelbud och levererar ekologiska grönsaker. Eftersom han föddes med cerebral pares och har svårt med tal och motorik har han inte lyckats så bra med den sociala delen av livet. En dag råkar han ut för en trafikolycka när hans cykel blir påkörd av en bil. Föraren är hans raka motsats. Den 58-årige begravningsentreprenören Louis Caretti är världsvan, somliga skulle säga världstrött och ganska bitter. Trots många olikheter blir mötet början på en otippad vänskap mellan männen. I en begravningsbil ger de sig ut på en omvälvande road trip.

I ena huvudrollen och regissörsstolen ser vi Alexandre Jollien. Han är tänkare och lärare med många böcker om levnadsvisdom, samt framträdanden i tv och på film bakom sig. VACKRA SJÄLAR är hans debut som manusförfattare och regissör. Jollien föddes med cerebral pares. Hans liv förändrades i mötet med filosofin som gav honom styrka och ledde in på nya kreativa spår. Filmens andre regissör och huvudroll är Bernard Campan. En riktigt veteran vars karriär tog fart som del av komikertrion Les Inconnus (De okända – ett namn de motbevisade mycket snart) under slutet av 80-talet.

 

REGI  Bernard Campan, Alexandre Jollien
MED  Bernard Campan, Alexandre Jollien, Marilyne Canto, Laëtitia Eïdo
PRODUKTIONSLAND  Frankrike, Schweiz
SPRÅK  Franska
SVENSK PREMIÄR  2022-08-19
GENRE  Komedi
LÄNGD
  92 min
ÅLDERSGRÄNS  BT