Scroll down
dokumentär

Tryffeljägarna från Piemonte

Djupt i Piemonte, Italien, jagar en grupp män, 70 eller 80 år gamla, efter den ovanliga och dyra vita tryffeln Alba. De guidas av en hemlig kultur och träning som har gått i arv i generationer, samt av deras älskade och tränade hundar.

”Den här ska ni verkligen se!” - 4/5 Nyhetsmorgon TV4

”Tryffeljägarna från Piemonte är en ynnest att ta del av.” - 5/6 - Svenska Dagbladet

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Tryffeljägarna från Piemonte

Djupt i Piemonte, Italien, jagar en grupp män, 70 eller 80 år gamla, efter den ovanliga och dyra vita tryffeln Alba - som har undvikit modern vetenskaps försök till odling. De guidas av en hemlig kultur och träning som har gått i generationer, samt deras älskade och tränade hundar.

De lever ett enklare liv, jämsides deras lojala djur och perfekta land, som taget från en saga. De är fria från mobiltelefoner och internet och föredrar att tillaga sin mat och dryck själva, samtidigt som de håller sina band till samhället starka.

Efterfrågan av vita tryfflar ökar för varje år, även när utbudet har minskat. På grund av klimatförändringar, avskogning och bristen på unga människor som kan föra traditionen vidare, är tryffeljägarnas hemligheter mer eftertraktade än någonsin. Men det blir snart tydligt att dessa gamla män döljer något mycket viktigare än den eftertraktade delikatessen: hemligheten till ett rikt och meningsfullt liv.

REGI  Michael Dweck, Gregory Kershaw
MED  Piero Botto, Sergio Cauda, Maria Cicciù m fl.
PRODUKTIONSLAND  Italien
SPRÅK  Italienska
SVENSK PREMIÄR  2021-11-05
LÄNGD  84 min
ÅLDERSGRÄNS  BT

”Den här ska ni verkligen se!” - 4/5 Nyhetsmorgon TV4

”Tryffeljägarna från Piemonte är en ynnest att ta del av.” - 5/6 - Svenska Dagbladet

”Om du älskar hundar, gamla italienska män eller foto så perfektionistiskt att det får Roy Andersson att snegla behöver du inte läsa mer. Då är dokumentären Tryffeljägarna från Piemonte något för dig.” - 4/6 Nöjesguiden