Scroll down
barnfilm

Tottori! Sommaren vi blev superhjältar

Vega och hennes lillasyster Billie är på fjälltur med sin pappa i den norska vildmarken. Plötsligt händer en olycka. De två systrarna uppbringar all sin kraft för att inte vara rädda och när det verkligen gäller upptäcker de sina egna superkrafter.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Tottori! Sommaren vi blev superhjältar

Tottori! Sommaren vi blev superhjältar

Vega och hennes lillasyster Billie är på fjälltur med sin pappa i den norska vildmarken. Plötsligt händer en olycka. Deras pappa faller ner i en bergsskreva och skadar sig. Nu hänger det på Vega och Billie att hämta hjälp.

Vägen är allt annat än spikrak och fylld av vilda djur och farliga hinder. En och annan vuxen korsar deras väg men ingen tycks kunna hjälpa dem. De inser att de måste hjälpa pappa på egen hand. De två systrarna uppbringar all sin kraft för att inte vara rädda och när det verkligen gäller upptäcker de sina egna superkrafter.

REGI  Silje Salomonsen & Arild Østin Ommundsen
MED Vega Østin, Bille Østin, Thomas Skjørestad, Nina Ellen Ødegård, Mette Arnstad, Oddgeir Thune, Kristoffer Joner. Svenska röster: Maja-Camille Wall, Saga Hedlund Stenmarck, Mippe Åman, Malin-My Wall, Beatrice Järås, Nisse Hallberg, Mattias Silvell
LAND  Norge
SPRÅK  Svenska (dubbat)
SVENSK PREMIÄR  2021-03-19
LÄNGD  78 min
ÅLDERSGRÄNS  7 år

Se en intervju med familjen som både gjort och spelar i filmen HÄR!

Vinnare av ECFA-priset på BUFF 2021

Sex europeiska barn- och ungdomsfilmer tävlade på BUFF om European Children’s Film Association Award (ECFA). Priset delas ut på flera internationella barn- och ungdomsfilmfestivaler. Vinnaren på BUFF går vidare för att tävla om priset för årets bästa barn- och ungdomsfilm som delas ut i samband med Berlin filmfestival.

Motivering: "En ovanlig och egen film; ett äventyr, en saga under de vackraste skyar.  Det känns som att iaktta två barn som leker utan någon som stör. Filmens ej perfekta familj förmänskligar konceptet familjeliv. Skådespelet är autentiskt, karaktärerna starka och relaterbara, handlingen och cinematografin njutningsfull.  De vuxna är distraherade av minnen, att bemästra naturen, fördunklade av mörka tankar och oro. Men barnen är modiga, roliga, generösa, trofasta och starka. Kärleken mellan syskonen är stärkande. Filmen flyter på med lekfulla moment och skapar en organisk känsla."