Scroll down
Animerad familjefilm

Titina

åk 1-4

En nästan alldeles sann historia om den lilla terriern Titina som erövrade Nordpolen. Ett polaräventyr för hela familjen.

Världens mest kända upptäcktsresande, den norska superstjärnan Roald Amundsen ger sig iväg i ett luftskepp för att erövra Nordpolen. Med sig har han Umberto Nobile, som har byggt skeppet som i sin tur inte åker någonstans utan sin älskade lilla hund Titina.

VISAS

Om filmen

Titina

En nästan alldeles sann historia om den lilla terriern Titina som erövrade Nordpolen. Ett polaräventyr för hela familjen.

Världens mest kända upptäcktsresande, den norska superstjärnan Roald Amundsen ger sig iväg i ett luftskepp för att erövra Nordpolen. Med sig har han Umberto Nobile, som har byggt skeppet som i sin tur inte åker någonstans utan sin älskade lilla hund Titina. Resan blir en succé, men leder till en dispyt om vem av de två männen som ska få äran av upptäckten. Men är det någon av dem – eller är det kanske egentligen Titina?

REGI  Kajsa Næss
PRODUKTIONSLAND  Norge
SPRÅK  Svenska
SVENSK PREMIÄR  2022-10-28
LÄNGD  91 min
ÅLDERSGRÄNS  Barntillåten, Skolbio: rek åk 1-4.

FILMHANDLEDNING

 

//ny.bioregina.se/wp-content/uploads/2022/10/Titina-insta-rec.jpg
//ny.bioregina.se/wp-content/uploads/2022/10/1926-ritorno-a-nome-copyright-italian-air-force-museum-of-vigna-di-valle.jpg
//ny.bioregina.se/wp-content/uploads/2022/10/1926-06-01-16-nome-alaska-ritratto-di-nobile-e-titina-1-copyright-italian-air-force-museum-of-vigna-di-valle-scaled-1.jpg