Scroll down
drama

Tillfälligheter och Fantasier

Ett slumpartat möte med fel person som visar sig vara helt rätt. Regissören Ryûsuke Hamaguchi (Drive my car) sätter fokus på kärlekens olika faser och förvecklingar i denna charmerande episodfilm berättad från ett kvinnligt perspektiv.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Tillfälligheter och Fantasier

Den där iskylan när ditt ex träffat någon och du får höra om det från den nya. En hämndaktion med oväntade konsekvenser. Ett slumpartat möte med fel person som visar sig vara helt rätt. Regissören Ryûsuke Hamaguchi (Drive my car) sätter fokus på kärlekens olika faser och förvecklingar i denna charmerande episodfilm berättad från ett kvinnligt perspektiv.

Vinnare – Silverbjörnen Jury Grand Prix – Berlin Filmfestival 2021.

Ryûsuke Hamaguchis senaste film Drive my car vann Oscar och Golden Globe för Bästa internationella film 2022.

REGI  Ryûsuke Hamaguchi
MED  Kotone Furukawa, Kiyohiko Shibukawa, Katsuki Mori
PRODUKTIONSLAND  Japan
SPRÅK  Japanska
SVENSK PREMIÄR  2022-04-29
LÄNGD  121 min
ÅLDERSGRÄNS  BT

ASIATISK KVALITETSFILM
Från Kenji Mizoguchi via Yasujirô Ozu och Shohei Imamura fram till Naomi Kawase har ett tongivande drag i den japanska filmkulturen varit det lågmälda familjära dramat. Hamaguchi finner sig väl i det sällskapet.

I likhet med Kawase arbetar han gärna med amatör-skådespelare och föredrar autentiska miljöer framför studio. Att han lyckas kombinera det unikt japanska med ett universellt tilltal visar det genomslag filmerna fått internationellt med all önskvärd tydlighet.