Scroll down
drama

Tillbaka till Seoul

Freddie är 25 år och har levt hela sitt liv i Frankrike efter att ha adopterats. I ren impuls beslutar hon sig för att åka till Sydkorea i ett försök att återupptäcka sina rötter.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Tillbaka till Seoul

Freddie är 25 år och har levt hela sitt liv i Frankrike efter att ha adopterats. I ren impuls beslutar hon sig för att åka till Sydkorea i ett försök att återupptäcka sina rötter. Envetet börjar hon att leta efter sina biologiska föräldrar i ett land hon inte vet någonting om på en resa som kommer att ta hennes liv i nya, oanade riktningar.

Den fransk-kambodjanska regissören Davy Chous tredje film Tillbaka till Seoul är en rörande och förtjusande film om att upptäcka och förstå sina rötter. Filmen hade premiär i Un Certain Regard i Cannes och var en av festivalens mest efterlängtade premiärer.

GENRE  Drama
REGI  Davy Chou
MED  Ji-Min Park, Kwangrok Oh, Guka Han, Seo Yeong-Kim, Yoann Zimmer
PRODUKTIONSLAND  Frankrike, Belgien, Tyskland, Sydkorea
SPRÅK  Franska, Koreanska
SVENSK PREMIÄR  2023-02-17
LÄNGD  120 min
ÅLDERSGRÄNS  BT

DN (4): "Den unga kvinnan Freddie har levt hela sitt liv i Frankrike. En omedveten längtan för henne tillbaka till Sydkorea där hon föddes. Davy Chous adoptionsdrama handlar om sökande men bärs fram av Park Ji-mins sensationella energi.
Är man ärlig mot sig själv får man räkna med att bränna en del skepp och krossa en del hjärtan på vägen. Inte minst sitt eget. Franska Freddie lever efter den gamla rockdevisen ”Don't look back”. Hon är risktagande, tvärsäker, levande och destruktiv. Hon ser inte tillbaka. Ändå står hon plötsligt, genom slumpen, ödet eller en omedveten längtan, på ett vandrarhem i Seoul i Sydkorea, landet hon en gång föddes i och – i likhet med närmare 200 000 barn under en period av femtio år – adopterades bort ifrån." (Läs hela recensionen)