Scroll down

Tigrar

Internationellt hyllad film om Martin Bengtsson, supertalangen som lämnar den gråa svenska småstaden för proffslivet i Milano. En film om fotboll, kärlek och att jaga den stora drömmen - med livet som insats.

Sveriges Oscarsbidrag 2022. Nominerad till fem Guldbaggar.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Tigrar

En film om fotboll, kärlek och att jaga den stora drömmen - med livet som insats. En verklighetsbaserad skildring inifrån de stora arenorna, de drogfyllda festerna och de snabba bilarna. Men också berättelsen om en ung mans brinnande besatthet, fångad i en absurd fotbollsindustri där allt och alla kan köpas för pengar. Snart är det inte längre en kamp om att vinna eller förlora, utan om att överleva.

"Tigrar" är den internationellt hyllade filmen om Martin Bengtsson, supertalangen som lämnar den gråa svenska småstaden för proffslivet i Milano.

Sveriges Oscarsbidrag 2022. Nominerad till fem Guldbaggar.

REGI  Ronnie Sandahl
MED  Liv Mjönes, Marizio Lombardi, Frida Gustavsson, Erik Enge
LAND  Sverige
SPRÅK  Engelska, Italienska, Svenska
SVENSK PREMIÄR  2021-08-27
LÄNGD  119 min
ÅLDERSGRÄNS  11 år

Göteborg Film Festival 2021: Dragon Award Best Nordic Film och Dragon Award Best Acting till Erik Enge för rollen som Martin i Tigrar.

Aftonbladet
Betyg: 4 av 5 plus - "Sällsynt lyckad skådespelarprestation. Erik Enge lyser som fotbollstalang i ”Tigrar" - Emma Gray Munthe

SVD
⚃ - Känsligt porträtt av fotbollens grymma sidor - Jan Söderqvist

Dagens Nyheter
④ - Ett direkt och drivet drama med öga för ätstörda detaljer och maskulina riter. - Jacob Lundström

TV4 Nyhetsmorgon
☀️☀️☀️☀️ "Fyra solar till Tigrar"

SVT Nyheterna
④ - Suveränt skådespel av ålänningen Erik Enge. Hans och Ronnie Sandahls iscensättning av den här unge mannen som hellre dör än misslyckas river i hjärtat, men utan att för en endaste sekund sentimentalisera. Fredrik Sahlin tycker att man kan hiva fram Guldbaggen redan nu.

TT
+++++ 5/5. 
Fotbollsdrömmen blir en mardröm i Ronnie Sandahls film om tonårstalangen Martin Bengtsson, som blev proffs i Inter och tappade fotfästet. Huvudrollsinnehavaren Erik Enge är makalös i ”Tigrar”, en film som naglar sig fast och inte släpper taget.

Aftonbladet
Martin Bengtsson: ”Vi är inte några järnstatyer som tål allt”. Från ungdomsproffs till självmordsförsök – nu har Martin Bengtssons historia blivit film