Scroll down
Animerad långfilm

The Peasants

Från regissörerna bakom Loving Vincent

Varje enskild bildruta är en tavla. Med en stab av målare och animatörer blir oljemålningarna till rörliga bilder.

Polen under sent 1800-tal. Den unga Jagna lever i den lilla byn Lipce på landsbygden. En plats präglad av traditionstyngda patriarkala strukturer, skvaller och intriger. Inte en lätt plats att vara på för en kvinna fast bestämd att forma sitt eget öde.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

The Peasants

Från regissörerna bakom Loving Vincent

Polen under sent 1800-tal. Den unga Jagna lever i den lilla byn Lipce på landsbygden. En plats präglad av traditionstyngda patriarkala strukturer, skvaller och intriger. Inte en lätt plats att vara på för en kvinna fast bestämd att forma sitt eget öde. Vi följer Jagna och de andra invånarna genom årstidernas växlingar, i vardag och fest. Förutom en inblick i bondesamhället med dess hantverk och ritualer cirklar berättelsen kring fiendskapen mellan byns rikaste man Maciej och hans son Antek. Kampen står mellan vad som är rätt, vad som är praktiskt och vad passionen dikterar samt hur Jagna blir en bricka i detta maktspel.

The Peasants är baserad på en episk romansvit av 1924 års Nobelpristagare i litteratur Władysław Reymont. Utifrån denna rika källa har regissörsparet DK Welchman och Hugh Welchman skapat en helt otrolig animerad film. Varje enskild bildruta är en tavla. Med en stab av målare och animatörer som använder sig av rotoskopisk animationsteknik blir oljemålningarna till rörliga bilder. Låter detta bekant så beror det på att duons förra film var Loving Vincent, en känslosam berättelse om målaren Vincent Van Gogh som gjorde ett segertåg över världen och Oscarsnominerades.

GENRE  Animerad långfilm
REGI  DK Welchman, Hugh Welchman
MED  Kamila Urzedowska, Robert Gulaczyk, Miroslaw Baka
PRODUKTIONSLAND  Polen
SPRÅK  Polska
SVENSK PREMIÄR  2024-03-01
LÄNGD  114 min