Scroll down
Drama, Mystery

The New Boy

Cate Blanchett glänser i storslaget andligt kolonialdrama om ung aboriginpojke som utmanar kyrkan i 1940-talets Australien.

Syster Eileen (Cate Blanchett) ansvarar för ett barnhem i ett kloster långt ute på landsbygden. Här ska unga pojkar på glid med tålmodig omtänksamhet styras in på den rätta vägen.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

The New Boy

Cate Blanchett glänser i storslaget andligt kolonialdrama om ung aboriginpojke som utmanar kyrkan i 1940-talets Australien.

Syster Eileen (Cate Blanchett) ansvarar för ett barnhem i ett kloster långt ute på landsbygden. Här ska unga pojkar på glid med tålmodig omtänksamhet styras in på den rätta vägen, och att omvända dem till kristna är en bärande del. Den nya aboriginpojken (Aswan Reid, fantastisk!) är svår att tukta, men han svarar på Eileens religiösa skolning och visar sig dessutom, i likhet med Eileens frälsare, själv besitta mirakelgörande förmågor. Frågan är bara om det finns plats för aboriginska influenser i kristenheten.

Nick Cave och Warren Ellis musik gör en redan mäktig filmupplevelse ännu mäktigare. (Text: Göteborgs Film Festival 2024)

GENRE  Drama, Mystery
REGI  Warwick Thornton
MED  Cate Blanchett, Aswan Reid, Deborah Mailman, Wayne Blair, Kenneth Radley
PRODUKTIONSLAND  Australien
SPRÅK  Engelska
SVENSK PREMIÄR  2024-03-29
LÄNGD  116 min
ÅLDERSGRÄNS  11 år