Scroll down
dokumentär

The mother of All Lies

Den unga marockanska filmaren Asmae El Moudir vill veta varför det bara finns ett fotografi från sin barndom och varför flickan på bilden visar sig vara någon annan. När hon börjar gräva djupare i hennes föräldrars och mormors berättelser, avslöjas alltmer de lager av bedrägeri och förträngning som har format hennes liv. Sanningen är svår att ta in, både den om familjen och landets mörka historia.

Marockos Oscarsbidrag 2024. Bästa film på Malmö Arab Film Festival 2024.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

The mother of All Lies

Den unga marockanska filmaren Asmae El Moudir vill veta varför det bara finns ett fotografi från sin barndom och varför flickan på bilden visar sig vara någon annan. Hon bestämmer sig för att utforska det förflutna och dess mysterier genom att skapa en handgjord replika av uppväxtens kvarter i Casablanca.

När hon börjar gräva djupare i hennes föräldrars och mormors berättelser, avslöjas alltmer de lager av bedrägeri och förträngning som har format hennes liv. Sanningen är svår att ta in, både den om familjen och landets mörka historia. Men trots denna, i stundtals surrealistiska dokumentärfilm, lyckas El Moudir ändå att dra fram det som är verkligt till ytan.

Marockos Oscarsbidrag The Mother of All Lies blev shortlistad i kategorin bästa internationella film 2024 och vann pris för bästa film på Malmö Arab Film Festival 2024.

GENRE  Dokumentär
REGI  Asmae El Moudir
PRODUKTIONSLAND  Marocko, Egypten, Saudiarabien, Qatar
SPRÅK  Arabiska
SVENSK PREMIÄR  2024-05-10
LÄNGD  96 min
ÅLDERSGRÄNS  11 år