Scroll down
drama, komedi

The Lost King

Livsbejakande och sann historia om en kvinna (Sally Hawkins) som vägrade att bli ignorerad och som tog sig an landets mest framstående historiker, vilket slutligen tvingade dem att revidera sina slutsatser om en av de mest kontroversiella kungarna i Englands historia.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

The Lost King

År 2012, efter att ha varit försvunnen i över 500 år, hittades kung Richard III kvarlevor under en parkering i Leicester. Sökandet leddes av Philippa Langley, en amatörhistoriker, vars ihärdiga forskning hade mötts av oförstående från hennes vänner och familj och minst sagt med skepsis av experter och akademiker.

The Lost King är den livsbejakande och sanna historien om en kvinna som vägrade att bli ignorerad och som tog sig an landets mest framstående historiker, vilket slutligen tvingade dem att revidera sina slutsatser om en av de mest kontroversiella kungarna i Englands historia.

Regisserad av tvåfaldigt Oscarsnominerade Stephen Frears (The Queen, The Grifters). Manus av Oscarsnominerade Steve Coogan och Oscarsnominerade Jeff Pope (Philomena). I huvudrollen tvåfaldigt Oscarsnominerade Sally Hawkins (The Shape of Water, Blue Jasmine).

GENRE  Drama, Komedi
REGI  Stephen Frears
MED  Sally Hawkins, Steve Coogan, Harry Lloyd, James Fleet
PRODUKTIONSLAND  Storbritannien
SPRÅK  Engelska
SVENSK PREMIÄR  2022-10-28
LÄNGD  108 min
ÅLDERSGRÄNS  BT