Scroll down
drama

The Holdovers

- Kulturnytt i P1: (5) "årets bästa film kan redan vara här!"

Jul och ljuva 70-tal 
– rappa kommentarer, bitterljuva känslor, och lite extra sötma för julstämningens skull. Regissören Alexander Payne återförenas med Paul Giamatti för första gången sen Sideways. I vanlig ordning är mellanmänskliga relationer i fokus och Payne excellerar i sin förmåga att skildra mörker med stor ömhet och torr humor.

Giamatti är i högform som en vresig lärare som spenderar jullovet på internatskolan där han jobbar, tillsammans med föräldralösa eleven Angus och kocken Mary.

VISAS

Köp biljett
//ny.bioregina.se/wp-content/uploads/2023/11/theholdovers_4x5_1080x1350.jpg

Om filmen

The Holdovers

Jul och ljuva 70-tal 
– rappa kommentarer, bitterljuva känslor, och lite extra sötma för julstämningens skull.

Regissören Alexander Payne återförenas med Paul Giamatti för första gången sen »Sideways« 2004. I vanlig ordning är mellanmänskliga relationer i fokus och Payne excellerar i sin förmåga att skildra mörker med stor ömhet och torr humor.

Giamatti är i högform som en vresig lärare som spenderar jullovet på internatskolan där han jobbar, tillsammans med föräldralösa eleven Angus och kocken Mary. Stämningen är till en början usel men kommer sakta att förändras och oväntade vänskaper uppstår under en annorlunda jul i New England.

GENRE  Drama
REGI  Alexander Payne
MED  Paul Giamatti, Dominic Sessa, Da’Vine Joy Randolph m fl.
PRODUKTIONSLAND  USA
SPRÅK  Engelska
SVENSK PREMIÄR  2024-01-05
LÄNGD  133 min
ÅLDERSGRÄNS  7 år

Toppen-recensioner!
- Aftonbladet: (5) "en omedelbar julklassiker".
- DN: (5) "hjärtskärande charmig komedi med Paul Giamatti i toppform.
- Kulturnyheterna, SVT: (5) "Titelns djupare mening om att gå vidare trots trauman fungerar extra bra då en osentimental humor kontrasteras mot en fond av påtvingat tomtemys.
- Kulturnytt i P1: (5) "årets bästa film kan redan vara här!"