Scroll down

The Hill Where Lionesses Roar

Bästa debut och Bästa manus på Stockholms filmfestival.

Mitt bland bergen i Kosovo lever tre oskiljaktiga vänner, Li, Jeta och Qe. När de inte blir antagna till universitetet och ser sina drömmar krossas ännu en gång bestämmer de sig för att bilda ett gäng. Upprymda av den nyvunna känslan av frihet planerar trion att hämnas och att en gång för alla slå sig fria från sin hembys bojor.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

The Hill Where Lionesses Roar

Mitt bland bergen i Kosovo lever tre oskiljaktiga vänner, Li, Jeta och Qe. De är uttråkade och rastlösa men förhoppningsfulla om att bli antagna till universitetet. Deras hjärtan pulserar av drömmar, men varje artär känns som om den leder till en återvändsgränd. När de inte kommer in på universitetet och ser sina drömmar krossas ännu en gång bestämmer sig vännerna för att bilda ett gäng. Upprymda av den nyvunna känslan av frihet planerar trion att hämnas och att en gång för alla slå sig fria från sin hembys bojor.

Den unga regissören Luána Bajrami samlade erfarenheter och inspiration när hon arbetade som skådespelare tillsammans med bland annat Céline Sciamma. The Hill Where Lionesses Roar är hennes långfilmsdebut som regissör och manusförfattare och filmen tävlade i Directors’ Fortnight i Cannes 2021. På Stockholms filmfestival 2021 tilldelades Bajrami priserna Bästa debut och Bästa manus. The Hill Where Lionesses Roar är starten på en lysande filmkarriär.

REGI  Luána Bajrami
MED  Flaka Latifi, Urate Shabani, Era Balaj
PRODUKTIONSLAND  Kosovo, Frankrike
SPRÅK  Albanska
SVENSK PREMIÄR  2022-03-18
LÄNGD  83 min
ÅLDERSGRÄNS  11 år

//ny.bioregina.se/wp-content/uploads/2022/03/THWLR-1080x1080-recensioner.jpg