Scroll down
drama

Spencer

Året är 1991 och det är dags för ännu en julhelg med kungafamiljen. Dianas äktenskap med Charles är mycket pressat och hon har tvingats spela rollen som den perfekta hustrun. Alla är inställda på en sedvanlig stramt regisserad julhelg med mat, dryck, tomma fraser och fasanjakt. Men Diana har insett att allt måste bli annorlunda denna gång.

Oscarsnominering: Bästa kvinnliga huvudroll (Kristen Stewart).

VISAS

Köp biljett
//ny.bioregina.se/wp-content/uploads/2022/01/Biopasset-e1643372250279.png
//ny.bioregina.se/wp-content/uploads/2022/01/Citataffish-_png_-Spencer.jpg

Om filmen

Spencer

Diana är på väg till ännu en julhelg med kungafamiljen, medveten om att hennes äktenskap med prins Charles rasat samman inför öppen ridå. Han ses allt oftare med Camilla Parker-Bowles medan hon fortsatt tvingats spela den perfekta hustrun.

Alla är inställda på en sedvanlig stramt regisserad jul med mat, dryck, tomma fraser och fasanjakt, men Diana vet att allt måste bli annorlunda denna gång.

Fången i en omöjlig roll har hon nu bara ett mål - att skydda sig själv och sina pojkar Harry och William mot outhärdlig exponering och förljugenhet.

Kristen Stewart är Oscartippad för sin mästerliga gestaltning av Dianas omskakande inre resa under några avgörande dagar. Jonny Greenwood från Radiohead står för soundtracket till Spencer, som regisserats av Pablo Larraín som också gjorde Jackie.

REGI  Pablo Larraín
MED  Kristen Stewart, Sally Hawkins, Amy Manson, Sean Harris, Jack Farthing
PRODUKTIONSLAND  Tyskland, Storbritannien, Chile, USA
SPRÅK  Engelska
SVENSK PREMIÄR  2022-01-07
LÄNGD  111 min
ÅLDERSGRÄNS  11 år

Oscarsnominering: Bästa kvinnliga huvudroll (Kristen Stewart).