Scroll down

Skogshuggarens saga

En mysig film om tillvarons meningslöshet.

Skogshuggarens saga bjuder på lika delar surrealism à la Buñuel, kärv finsk attityd i Kaurismäkis anda och en existentialism som hämtad från Kierkegaard. Det vackra naturfotot ramar in alltihop och påminner oss om människans litenhet i de stora sammanhangen.

Skogshuggarens saga är kul, konfunderande och alldeles underbart absurd.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Skogshuggarens saga

En mysig film om tillvarons meningslöshet.

Livet kastas över ända för den stillsamme skogshuggaren Pepe som under några intensiva dagar blir av med både jobb, bostad och flickvän. Trots dessa omvälvande händelser behåller han sitt inre lugn på ett närmast magiskt vis. Vilken är hemligheten bakom hans mjuka sätt att tackla sitt öde? Känner han till något grundläggande om tillvaron som vi andra missat?

Poeten Mikko Myllylahti, känd för sitt manus till Den lyckligaste dagen i Olli Mäkis liv, ger oss med sin regidebut en charmig och tänkvärd komedi. Huvudrollen i Den lyckligaste dagen i Olli Mäkis liv spelades av Jarkko Lahti som belönades med en Jussi (Finlands finaste skådespelarpris) för insatsen. I Skogshuggarens saga spelar han Pepe, som håller fast vid sin hoppfulla grundsyn oavsett vilka svårigheter livet radar upp. Och de är många!

Skogshuggarens saga bjuder på lika delar surrealism à la Buñuel, kärv finsk attityd i Kaurismäkis anda och en existentialism som hämtad från Kierkegaard. Det vackra naturfotot signerat Arsen Sarkisiants ramar in alltihop och påminner oss om människans litenhet i de stora sammanhangen.

Skogshuggarens saga är kul, konfunderande och alldeles underbart absurd.

GENRE  Drama
REGI  Mikko Myllylahti
MED  Jarkko Lahti, Iivo Tuuri, Hannu-Pekka Björkman
PRODUKTIONSLAND  Finland
SPRÅK  Finska
SVENSK PREMIÄR  2022-12-25
LÄNGD  99 min
ÅLDERSGRÄNS  11 år

Cannes Critics Week 2022 – Vinnare – GAN Foundation Award for Distribution