Scroll down
drama

She Said

New York Times-reportrarna Megan Twohey (Carey Mulligan) och Jodi Kantor (Zoe Kazan), släppte tillsammans en story som hjälpte till att föra #metoo- rörelsen framåt och bröt årtionden av tystnad kring sexuella övergrepp i Hollywood.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

She Said

Tvåfaldigt Oscar-nominerade Carey Mulligan (Promising Young Woman, An Education) och Zoe Kazan (serien The Plot Against America, The Big Sick) spelar huvudrollerna som New York Times-reportrarna Megan Twohey och Jodi Kantor, som tillsammans släppte en av en hel generations viktigaste nyheter – en story som hjälpte till att föra #metoo- rörelsen framåt, bröt årtionden av tystnad kring sexuella övergrepp i Hollywood och förändrade amerikansk kultur för alltid.

GENRE  Drama
REGI  Maria Schrader
MED  Carey Mulligan, Zoe Kazan, Patricia Clarkson, Andre Braugher, Jennifer Ehle, Samantha Morton
PRODUKTIONSLAND  USA
SPRÅK  Engelska
SVENSK PREMIÄR  2022-11-18
LÄNGD  128 min
ÅLDERSGRÄNS  11 år

DN: ”Deras avslöjande förändrade hur vi ser på kvinnors vittnesmål om sexbrott

Den nya filmen ”She said”, som bygger på händelserna runt Harvey Weinstein-avslöjandet, visar precis som dokumentärserien ”Hästgården” på den djävulska ordning som skyddar förövare och tystar offer.

He said, she said eller han sa, hon sa – så kan problemet med sexbrottsmål kokas ner till en mening. Det vill säga att ord står mot ord när brottet ska prövas och vittnen saknas. I ”She said” står hennes ord – det vill säga kvinnornas vittnesmål mot Harvey Weinstein – i centrum. Regissören Maria Schrader påpekar att ”She said” är en universell historia om övergrepp och maktmissbruk, snarare än en film om fallet Weinstein. Och ja, berättelsen om sexbrottslingar som tillåts fortsätta med att förstöra liv i decennier känns onekligen bekant. Liksom den om unga kvinnor som blir misstrodda och misstänkliggjorda.”

//ny.bioregina.se/wp-content/uploads/2022/11/ss_facebook_cover_1640x720_se.jpg