Scroll down
dokumentär

Sabaya

Flerbarnsfadern Mahmud, Ziyad och och de övriga frivilliga medarbetarna på Yazidi Home Center riskerar sina liv för att rädda de yazidiska kvinnorna som hålls fångna av IS i ett av världens farligaste flyktingläger, al-Hol i Syrien.

Vinnare av Guldbagge för Bästa Dokumentärfilm. Bästa dokumentär på Stockholm Film Festival. Vinnare av World Cinema Documentary, Sundance Film Festival 2021.

VISAS

Köp biljett
//ny.bioregina.se/wp-content/uploads/2021/09/dok.png

Om filmen

Sabaya

Beväpnade med en mobiltelefon och en pistol riskerar flerbarnsfadern Mahmud, Ziyad och och de övriga frivilliga medarbetarna på Yazidi Home Center sina liv för att rädda de yazidiska kvinnorna som hålls fångna av IS i ett av världens farligaste flyktingläger, al-Hol i Syrien. Tillfångatagna, ofta i väldigt unga år, har de tvingats till år av förtryck och förnedring och filmen följer hur deras öden vänds när de får återvända till livet.

Med Guldbaggenominerade The Deminer blev Hogir Hirori ett välkänt namn och återigen ger han oss bilder vi tidigare aldrig sett.

Priset för Bästa dokumentär på Stockholm Film Festival tilldelades den svenska regissören Hogir Hirori. Vinnare av World Cinema Documentary i Sundance Film Festival 2021.
Vinnare av Guldbagge för Bästa dokumentär.

REGI  Hogir Hirori (Sverige)
SPRÅK  Arabiska, Kurdiska, svensk text
SVENSK PREMIÄR  2021-10-22
LÄNGD  90 min
ÅLDERSGRÄNS  ej angivet

//ny.bioregina.se/wp-content/uploads/2021/10/fb-rec-sabaya.jpg