Scroll down
drama, thriller

Röd jord

Ett gripande miljödrama som liknats vid Erin Brockovich och Dark Waters där de personliga insatserna är höga och de enkla lösningarna långt borta. En spännande thriller som känns och lever i minnet länge efter att sluttexterna rullat klart.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Röd jord

Röd jord är ett gripande miljödrama som liknats vid Erin Brockovich och Dark Waters där de personliga insatserna är höga och de enkla lösningarna långt borta. En spännande thriller som känns och lever i minnet länge efter att sluttexterna rullat klart.

Efter ett missöde på sitt sjukhus får den unga sköterskan Nour sparken. Hon återvänder till hemstaden i södra Frankrike där fadern ordnar en anställning på aluminiumfabrikens sjukstuga. Han är fackligt ombud och mycket engagerad i att verksamheten ska flyta på för att säkra jobb och den lokala ekonomin. Men snart märker Nour att saker inte står rätt till. Man tystar ned såväl arbetsplatsolyckor och hälsorisker som den katastrofala påverkan fabrikens utsläpp har på närmiljön. Nour ställs inför tuffa val. Ska hon kunna stå upp mot sin far och företaget genom att agera visselblåsare?

Farid Bentoumis andra film är samproducerad med bröderna Dardenne, kända för bland annat Löftet, Cannesvinnarna Rosetta och Unge Ahmed. I huvudrollen Césarvinnaren Zita Hanrout

REGI  Farid Bentoumi
PRODUKTIONSLAND  Frankrike, Belgien
SPRÅK  Franska
SVENSK PREMIÄR  2021-10-01
LÄNGD  88 min
ÅLDERSGRÄNS  11 år