Scroll down
dokumentär

Film & Samtal: puss hej då

Vem ringer du när livet rasar?

När Sandra blir lämnad av Filip, tre veckor efter att deras andra barn fötts, är det sin syster Annika hon ringer. Annika börjar spela in deras samtal, och det blir utgångspunkten för filmen Puss hej då. Genom dessa intima samtal bjuds tittaren in till Sandras värld som rämnar i realtid.

En film för alla som är föräldrar, funderat på att bli det eller känner någon som är det. Eller för alla som någon gång känt att relationer inte är helt lätt att navigera.

VISAS

Köp biljett
//ny.bioregina.se/wp-content/uploads/2021/11/web-Logga-liggande-Region_Jamtland_Harjedalen_CMYK-e1678704894670.jpg

Om filmen

Film & Samtal: puss hej då

Vem ringer du när livet rasar? När Sandra blir lämnad av Filip, tre veckor efter att deras andra barn fötts, är det sin syster Annika hon ringer. Annika börjar spela in deras samtal, och det blir utgångspunkten för filmen Puss hej då. Genom dessa intima samtal bjuds tittaren in till Sandras värld som rämnar i realtid.

Två systrar i olika städer ringer till varandra. Annika är mitt uppe i planeringen av sitt bröllop, Sandra har precis blivit lämnad av Filip, pappan till sin tre veckor gamla bäbis.  När Annika börjar spela in deras intima samtal, bjuds tittaren in till Sandras verklighet som rämnar i realtid. Sandras situation får Annika att börja fundera över sin egen relation. Hur undviker man att familjeprojekt blir början till slutet? Och Filip, varför gjorde han som han gjorde? Bilden vidgas när vi får ta del hans känsla av otillräcklighet och vilsenhet som pappa. Filmen vänder och vrider på våra förväntningar och föreställningar, alltmedan Sandras liv byggs upp på nytt.

Puss hej då både upprör, förvånar och ger hopp i en laddad upplevelse från början till slut. En film för alla som är föräldrar, funderat på att bli det eller känner någon som är det. Eller för alla som någon gång känt att relationer inte är helt lätt att navigera.

GENRE  Dokumentär
REGI  Annika Fredriksson
MED  Sandra, Filip, Tora, Tage, Tias, Annika
PRODUKTIONSLAND  Sverige
SPRÅK  Svenska
SVENSK PREMIÄR  2023-12-08
LÄNGD  73 min