Scroll down
drama

Perfect Days

Japans Oscarbidrag, i regi av Wim Wenders, är en djupt gripande och poetisk reflektion över att finna skönhet i vardagen.  En av årets mest berörande feel-good-filmer och samtidigt ett enastående porträtt av staden Tokyo.

Hirayama trivs bra med sitt enkla liv som toalettstädare i Tokyo. Hans vardag är oerhört strukturerad, men han förgyller den genom sin passion för musik och böcker.

VISAS

Köp biljett
//ny.bioregina.se/wp-content/uploads/2023/11/Perfect_Days_Instagram_1x1_recensioner_TriArt_Film.jpg

Om filmen

Perfect Days

Japans Oscarbidrag är en djupt gripande och poetisk reflektion över att finna skönhet i vardagen.

Hirayama trivs bra med sitt enkla liv som toalettstädare i Tokyo. Hans vardag är oerhört strukturerad, men han förgyller den genom sin passion för musik och böcker. Varje kväll läser han ett kapitel ur en William Faulkner-novell.  Han älskar träd och fotograferar dem. Men några oväntade möten kommer att störa hans harmoniska leverne och gradvis avslöja mer av hans förflutna.

Perfect Days är en djupt gripande och poetisk reflektion över att finna skönhet i den vardagliga världen omkring oss.  En av årets mest berörande feel-good-filmer och samtidigt ett enastående porträtt av staden Tokyo.

GENRE  Drama
REGI  Wim Wenders
MED  Arisa Nakano, Tomokazu Miura, Sayuri Ishikawa, Tokio Emoto, Yumi Asô, Kōji Yakusho
PRODUKTIONSLAND  Japan
SPRÅK  Japanska
SVENSK PREMIÄR  2024-01-12
(Tidigare visad 12-25 jan 2024.)
LÄNGD  123 min

DN (4): ”En plikttrogen toalettstädare som älskar träd och amerikansk sjuttiotalsmusik. Det är den osannolike hjälten i Japans Oscarsbidrag, signerat Wim Wenders. Det tyska veteranregissören återvänder till sin favoritstad Tokyo med mycket lyckats resultat, skriver Eva af Geijerstam
(…) Med små medel förmedlar han sin hyllning till inte bara en god, medmänsklig och arbetande människa, utan till en nästan försvunnen kultur utan skilda världar. Och förstås till den musikaliska undertexten. Från Lou Reed – vars ”Perfect day” givit filmtiteln – från Patti Smith, Van Morrison och de andra som inte endast bildar soundtracket till Hirayamis ungdom och liv, utan nog också till Wim Wenders eget.”
Kulturnytt, P1: "Wim Wenders ”Perfect Days” är urban poesi i Japan"