Scroll down
dokumentär

Om alla bara drar

Svenska kyrkans filmpris 2024, Göteborg Film Festival och priset för Bästa dokumentär, Tempo Dokumentärfestival 2024.

Det handlar om Nazira och hennes familj, om ett vackert Tensta, om grannar och kärlek, men också om pistolhot, skjutningar, rädsla och otrygghet när samhällets funktioner verkar backa bort och många människor vill flytta därifrån.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Om alla bara drar

En film om att ha hittat hem men även om att förlora det.

Det handlar om Nazira och hennes familj, om ett vackert Tensta, om grannar och kärlek, men också om pistolhot, skjutningar, rädsla och otrygghet när samhällets funktioner verkar backa bort och många människor vill flytta därifrån. Nazira frågar sig själv; om alla bra människor flyttar, vem kan då göra skillnad? Vad är vårt personliga ansvar och vad är samhällets ansvar?

Det här är en film om ett förändrat Sverige och om vår eviga längtan efter en känsla tillhörighet i en tillsynes otrygg värld.

GENRE  Dokumentär
REGI
  Karin Wegsjö, Nazira Abzalova
PRODUKTIONSLAND  Sverige
SPRÅK  Svenska
SVENSK PREMIÄR  2024-03-15
LÄNGD  74 min
ÅLDERSGRÄNS  BT

  • Svenska kyrkans filmpris 2024, Göteborg Film Festival
  • Bästa dokumentär, Tempo Dokumentärfestival
    Juryns motivering: ”Med värme som svar på samhällets kyla, får vi på nära håll följa huvudpersonerna i deras kamp för trygghet. Juryn för Tempo Documentary Award har beslutat att ge 2024 års pris till en politiskt angelägen och personligt berörande film, som rymmer både kärlek och rädsla – och om sådana filmer inte görs så kommer alla att dra.”

EN FILM FRÅN  //ny.bioregina.se/wp-content/uploads/2022/07/FolketsbiologgaNYröd-cirkel.jpg