Scroll down

Old Henry

När änkemannen Henry hittar en mystisk, skadad man som har en väska fylld av pengar vid sin sida riskeras hans tidigare lugna liv att vändas upp och ned.

Ett tidlöst västerndrama... Spänningen är genomgående hög och Tim Blake Nelsons fina rolltolkning är värd ett biobesök i sig” — Moviezine

“★★★★ - Potsy Ponciroli har skapat ett riktigt bra västerndrama i samma anda som Clint Eastwoods Pale Rider och Unforgiven” — Filmparadiset

“★★★★ - Jag älskar western filmer och jag tycker detta är en av de bättre som kommit ut på ett tag” — Cinetaste

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Old Henry

När änkemannen Henry hittar en mystisk, skadad man som har en väska fylld av pengar vid sin sida riskeras hans tidigare lugna liv att vändas upp och ned. Mannen jagas av en grupp som utger sig för att vara lagens män. Henry måste bestämma sig för vem han egentligen kan lita på när gruppen nu står utanför hans gård. För Henry bär på en hemlighet, en hemlighet som kommer få alla att ifrågasätta hans egentliga identitet.

Westerngenren återupplivas piggt i Potsy Poncirolis vintage-doftande Old Henry som hade sin världspremiär på den anrika filmfestivalen i Venedig. Huvudrollen axlas av en lysande Tim Blake Nelson som gör en av sina livs bästa roller som det mordlystne enigmat Henry. I rollerna ser vi även Stephen Dorff, Trace Adkins och Gavin Lewis.

REGI  Potsy Ponciroli
MED  Tim Blake Nelson, Stephen Dorff, Trace Adkins, Gavin Lewis, Scott Haze
PRODUKTIONSLAND  USA
SPRÅK  Engelska
SVENSK PREMIÄR  2022-04-15
LÄNGD  99 min
ÅLDERSGRÄNS