Scroll down
drama

Neighbours

Tragedi och humor går hand i hand i denna pärla om krig och konflikter sett med ett barns ögon. Ett varmt och vackert drama trots allvaret. Filmen är inspirerad av regissörens egna upplevelser.

I början av 80-talet bor den sexårige kurdiske Sero med sin familj i en by vid den syrisk-turkiska gränsen. Han ’prankar’ gränssoldater med sin farbror Amar, besöker ständigt den judiska familjen bredvid och drömmer om en egen tv. Byns nya lärare indoktrinerar barnen under den syriska diktaturen och lära dem att hata judar. När en tragedi drabbar Seros familj förändras livet drastiskt.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Neighbours

Tragedi och humor går hand i hand i denna pärla om krig och konflikter sett med ett barns ögon. Neighbours är ett varmt och vackert drama som trots allvaret, svämmar över av kärlek.

I början av 80-talet bor den sexårige kurdiske Sero med sin familj i en by vid den syrisk-turkiska gränsen. Han 'prankar' gränssoldater med sin farbror Amar, besöker ständigt den judiska familjen bredvid och drömmer om att en dag ha en tv att titta på tecknade filmer på.

Livet är fridfullt trots den politiska situationen, men det måste förändras. Byns nya lärare skickas för att indoktrinera barnen under den syriska diktaturen och lära dem att hata judar. När tragedin drabbar Seros familj förändras livet drastiskt. En kedjereaktion av förändringar sätts i gång, och innan läsåret är över förändras Seros liv för alltid.

Filmen är inspirerad av regissörens personliga upplevelser, och kopplar hans bitterljuva minnen av den syriska tragedin till nuet.

GENRE  Drama
REGI  Mano Khalil
MED  Jay Abdo, Abdeslam Suleiman Abed, Jalal Al Tawil, Bangen Ali, Jiyan Armanc, Christoph Banderet, Sozdar Barazi, Çeto Abdelmaula Cumaa, Brigitte Frey, Sherzad Abdullah, Mazen Al Natour, Nasimeh Aldahir, Ivan Anderson, Hain Adel Baco, Ursula Banderet, Sabah Cumaa, Tuna Dwek, Bais Yussuf Hassan
PRODUKTIONSLAND  Schweiz
SPRÅK  Kurdiska, arabiska, hebreiska, turkiska. Textad på svenska.
SVENSK PREMIÄR  2024-04-10
LÄNGD  124 min
ÅLDERSGRÄNS  11 år