Scroll down
drama

Mor och son

Rose tar med sig två av sina söner och flyttar från Elfenbenskusten till Paris 1989. En resa som kommer att sätta de ömtåliga familjebanden på hårda prov.

"Vackra och livshungriga Rose står i centrum för det enastående, franska migrationsdramat. En vacker och gripande fresk som löper över flera decennier."

VISAS

Köp biljett
//ny.bioregina.se/wp-content/uploads/2022/12/Mor_och_son_TriArt_Film_recaffisch.jpg

Om filmen

Mor och son

Léonore Serrailles följer upp sin Caméra d’Or-vinnare Jeune Femme med en gripande familjekrönika.

1989. Rose tar med sig två av sina söner och flyttar från Elfenbenskusten till Paris. En resa som kommer att sätta de ömtåliga familjebanden på hårda prov.

GENRE  Drama
REGI  Léonor Serraille
MED  Ahmed Sylla, Annabelle Lengronne, Stéphane Bak
PRODUKTIONSLAND  Frankrike
SPRÅK  Franska
SVENSK PREMIÄR  2022-11.25
LÄNGD 116 min
ÅLDERSGRÄNS  7 år

DAGENS NYHETER (5/5) - Vackra och livshungriga Rose står i centrum för det enastående, franska migrationsdramat ”Mor och son”. En vacker och gripande fresk som löper över flera decennier.

SVENSKA DAGBLADET
 (4/6) - Spelas med älskvärdhet och självklarhet. ”Mor och son” blir aldrig långsam, tack vare skådespelarnas otvungna utstrålning och det rörande och fängslande i deras historia.

SYDSVENSKAN
 Strålande familjekrönika om afrikanska invandrare - Annika Gustafsson

KULTURBLOGGEN En familjekrönika som sticker ut, som är unik, annorlunda och djupt berörande. Om att höra ihop och att kämpa för att få vara den man är. En skildring om hur svårt det är att vara en fri individ när man inte är överklass. En av få filmer som skildrar människor som måste gå till arbetet för att ha mat på bordet.

DN FILMFREDAG Prisade Léonor Serraille fick uppdraget att göra en film ”som om det var hennes allra sista”. Det blev ett laddat familjedrama baserat på hennes mans vindlande resa från Afrika till medelklassens Paris.”Jag ville göra en film om en rebellisk hjältinna utan att idolisera”.