Scroll down
Drama

Minari

Sexfaldigt Oscarsnominerade Minari handlar om Jacob och Monica, som lämnat Korea för möjligheternas land USA. Filmen är en ömsint berättelse om hur såväl växter som människor försöker rota sig och hitta hem på okänd mark.

VISAS: 27 aug-2 sep 2021

Köp biljett

Om filmen

Minari

Jacob och Monica lämnade Korea för möjligheternas land USA, och har tillbringat några motiga år i Kalifornien där barnen Anne och David tillkommit. Nu går familjens flyttlass till Arkansas landsbygd, där Jacob vill försöka sig på att odla koreanska grönsaker. Monica gillar inte sin nya tillvaro i en sliten gammal villavagn, och ser fram emot att hennes mamma Soonja snart ska komma från Korea för att bo hos dem och hjälpa till med barnen. Det visar sig att rappkäftade Soonja med sina egenheter ibland är till mer besvär än hjälp, och sjuårige David tycker ofta mormor är pinsamt koreansk. Men den amerikanska vischan är en främmande värld där en udda familj kan svetsas samman för att de är annorlunda, samtidigt som de hittar oväntade vänner på vägen.

Sexfaldigt Oscarsnominerade, Golden Globe-belönade Minari är en ömsint berättelse om hur såväl växter som människor försöker rota sig och hitta hem på okänd mark.

REGI  Lee Chung
MED  Steven Yeun, Yeri Han, Yuh-Jung Youn, Alan Kim
LAND  USA
SPRÅK  Engelska
SVENSK PREMIÄR  2021-06-11
LÄNGD  115 min
ÅLDERSGRÄNS  11 år