Scroll down

Mina bröder och jag

En lång och varm sommar har just börjat. Nour bor med sina tre äldre bröder i en fransk kuststad dit turisterna vallfärdar. Själv ska han göra samhällstjänst på sin skola och turas om med bröderna att se efter mamman, som ligger döende i ett rum i lägenheten där de bor.

"En film som både känns mycket realistiskt och samtidigt ger hopp om människor. Sorglig och hoppingivande på samma gång. Om klassklyftor, om musik och kulturens kraft och opera i synnerhet, om liv och död och om att vara människa."

"En stark och överraskande berättelse med många lager."

Om filmen

Mina bröder och jag

En lång och varm sommar har just börjat. Nour bor med sina tre äldre bröder i en fransk kuststad dit turisterna vallfärdar. Själv ska han göra samhällstjänst på sin skola och turas om med bröderna att se efter mamman, som ligger döende i ett rum i lägenheten där de bor. Räkningar ska betalas och alla gör sitt bästa för att resolut och helst så lagligt som möjligt få ekonomin att gå ihop. Men i den pragmatiska tillvaron korsas Nours väg med Sarahs, som håller sommarkurser i opera. Snart finner han sig indragen i en spirande passion som hans bröder nog varken skulle förstå eller acceptera…

Mina bröder och jag (Mes frères et moi) hade världspremiär i tävlan i Cannes och bjuder på en stark och överraskande berättelse med många lager.

REGI  Yohan Manca
PRODUKTIONSLAND  Frankrike
SPRÅK  Franska
SVENSK PREMIÄR  2022-05-20
LÄNGD  108 min
ÅLDERSGRÄNS  11 år

"Den vackraste film jag sett på mycket, mycket länge. Berörande, engagerande, originell, unik – den sticker ut på många sätt och har många lager i berättelsen. En film som både känns mycket realistiskt och samtidigt ger hopp om människor. Sorglig och hoppingivande på samma gång. Om klassklyftor, om musik och kulturens kraft och opera i synnerhet, om liv och död och om att vara människa."
Läs hela recensionen på Kulturbloggen.com