Scroll down
drama

Min vackra stjärna

"Familj" är något man kan hitta på de mest oväntade ställen. Det upptäcker två vänner, en ångerfylld mamma och två poliser när de ger sig ut på roadtrip för att hitta ett hem åt ett övergivet barn. Ett humoristiskt och varmt drama av regissören Kore-eda Hirokazus (Shoplifter).

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Min vackra stjärna
Hirokazu Kore-eda (Shoplifters) är tillbaka!
Två vänner bestämmer sig för att sälja ett övergivet spädbarn på den svarta adoptionsmarknaden och tar barnet med sig hem. Men när mamman ångrar sig och kommer tillbaka tar det hela en annan vändning. För att rädda situationen ber vännerna mamman att följa med dem på resan, så att hon kan försäkra sig om att barnet hamnar hos en bra familj.Samtidigt har två poliser fått nys om verksamheten och följer den udda trion på avstånd. Det blir en omtumlande resa som kommer att förändra dem alla.
GENRE  Drama
REGI  Hirokazu Kore-eda
PRODUKTIONSLAND  Sydkorea
SPRÅK  Koreanska
SVENSK PREMIÄR  2022-12-09
LÄNGD 129 min
ÅLDERSGRÄNS  BT
"Sagolika ”Min vackra stjärna” tänder ett julbudskap i Sydkorea
Guldpalmsvinnaren Hirokazu Kore-eda är efter ”Shoplifters” tillbaka med ännu ett vindlande drama om udda familjebildningar. En bortlämnad bebis står i fokus för ett sagolikt välgjort och känslosamt drama som utspelar sig i Sydkorea.Det är nästan svårt att sätta ord på hur välgjord den här filmen är. Det som när man hittar en gammal duk som inte verkar så märkvärdig, tills man synar den närmare och ser detaljarbetet och kärleken som gått in i broderiet. Det är välgörande." Kerstin Gezelius, DN: 4