Scroll down
drama

Min far och jag

Den gamle konstnären Vasil har förlorat sin hustru Ivanka. Efter begravningen hävdar en upprörd grannfru att den döda har försökt ringa henne på hennes mobil. Den spiritistiskt intresserade Vasil får för sig att ta hjälp av ett omtalat medium för att komma i kontakt med sin avlidna hustru. Förgäves försöker Pavel tala förstånd med sin gamle far. När de tillsammans beger sig iväg för att uppsöka mediet kommer deras redan ansträngda relation att sättas på ytterligare prov.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Min far och jag

Vassil har förlorat sin maka Valentina. När en hysterisk grannfru på begravningen hävdar att den döda ihärdigt försöker ringa till hennes mobil blir detta starten på en lång resa för Vassil och hans son Pavel. Vassil är övertygad att ett omtalat medium skall kunna hjälpa honom att få kontakt med sin döda hustru. Far och motsträvig son ger sig ut på en bilresa som kommer sätta deras redan ansträngda relation på ytterligare prov.

Den bulgariska regiduon Kristina Grozeva och Petar Valchanov har tidigare regisserat The Lesson (2014) och Äran (2016), och de levererar här ett intimt och absurt familjedrama.

Min far och jag vann Grand Prix - The Crystal Globe - vid den internationella filmfestivalen i Karlovy Vary 2019 och utsågs till Bulgariens Oscarsbidrag 2021.

REGI  Kristina Grozeva, Petar Valchanov
MED  Ivan BarnevIvan, SavovTanya, Shahova.
PRODUKTIONSLAND  Bulgarien, Grekland
SPRÅK  Bulgariska
SVENSK PREMIÄR  2022-05-06
LÄNGD  88 min
ÅLDERSGRÄNS  7 år