Scroll down

Martin Eden

Radikal sjöman blir hyllad författare i elegant, intelligent och politisk filmatisering av Jack Londons självbiografiska roman. Med visuell fantasi och politisk eld flyttas berättelsen till ett tidlöst Neapel i en fascinerande film som rör sig obehindrat mellan klasskonflikter och litterära genombrott under det italienska 1900-talet.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Martin Eden

Radikal sjöman blir hyllad författare i elegant, intelligent och politisk filmatisering av Jack Londons självbiografiska roman. 1909 skrev Jack London en självbiografi och lånade huvudpersonens namn av den Ådalen-bördige emigranten Mårten Edin.

Med visuell fantasi och politisk eld flyttar den italienska auteuren Pietro Marcello nu Londons berättelse från sekelskiftets Oakland till ett tidlöst Neapel i en fascinerande film som rör sig obehindrat mellan klasskonflikter och litterära genombrott under det italienska 1900-talet.

Med enorm karisma gestaltar Luca Marinelli titelrollens romantiska och politiska slitningar i denna filmkonstnärliga fullträff som prisats vid filmfestivalerna i Toronto och Venedig.

REGI  Pietro Marcello
MED  Luca Marinelli, Denise Sardisco, Vincenzo Nemolato, Jessica Cressy
PRODUKTIONSLAND  Italien, Frankrike
SPRÅK  Italienska, svensk text
SVENSK PREMIÄR  2021-12-10
LÄNGD  129 min
ÅLDERSGRÄNS  ej angivet