Scroll down
drama

Marinette

Den sanna historien om en fotbollslegend och hennes kamp för rättvisa.

Marinette Pichon blev förälskad i fotbollen som liten. Genom sin inre styrka och stöd från en kärleksfull mor, lagkamrater och engagerade tränare kom hon att bli en av de främsta spelarna någonsin. Men vägen dit var inte lätt.

Baserad på Marinette Pichons självbiografi. Från hårda hemförhållande till den internationella fotbollseliten, under framgångar och tuffa perioder på planen och i privatlivet följer vi Marinette som spelas med total närvaro av Garance Marillier (Raw, Titane). På vägen får vi blinkningar till klassiska sportfilmer och se vikten av att inte släppa taget oavsett vilka utmaningar livet ger oss.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Marinette

Den sanna historien om en fotbollslegend och hennes kamp för rättvisa.

Marinette Pichon blev förälskad i fotbollen som liten. Genom sin inre styrka och stöd från en kärleksfull mor, lagkamrater och engagerade tränare kom hon att bli en av de främsta spelarna någonsin. Men vägen dit var inte lätt. Marinette hade en alkoholiserad och våldsam far att tampas med hemmavid. På planen tvingades hon möta fördomarna från en mansdominerad bransch. Att komma ut som lesbisk i en sådan miljö var ytterligare en utmaning Marinette hade att tackla. Men hon stod pall för uppgiften och blev den första kvinnliga franska fotbollsspelaren att få kontrakt i amerikanska proffsligan. Hon har också gjort mer mål och blivit utvald fler gånger till Frankrikes landslag än någon annan. Det här är hennes historia.

Med ett formspråk utöver det vanliga ger oss Virginie Verrier med Marinette en film som engagerar och berör. Baserad på Marinette Pichons självbiografi Ne jamais rien lâcher (Släpp aldrig taget). Från hårda hemförhållande till den internationella fotbollseliten, under framgångar och tuffa perioder på planen och i privatlivet följer vi Marinette som spelas med total närvaro av Garance Marillier (Raw, Titane). På vägen får vi blinkningar till klassiska sportfilmer och se vikten av att inte släppa taget oavsett vilka utmaningar livet ger oss.

GENRE  Drama
REGI  Virginie Verrier
MED  Garance Marillier, Émilie Dequenne, Alban Lenoir
PRODUKTIONSLAND  Frankrike
SPRÅK  Franska
SVENSK PREMIÄR  2023-07-14
LÄNGD  96 min
ÅLDERSGRÄNS  11 år

”Absolut sevärt, särskilt i dessa tider till Pride och VM!” – TV4
”Sportbiografi som levererar inspiration” – Aftonbladet