Scroll down
drama

Madeleine och taxichauffören

En åktur som kan förändra ett liv.

Det är en ovanligt dålig dag på jobbet för taxichauffören Charles (Dany Boon). Stress är bara förnamnet på vad han känner när hans kund insisterar på en lång omväg med flera stopp. Men den eleganta äldre kvinnan i bilen börjar berätta om sitt liv. Madeleines historier ger Charles något annat att tänka på. Minnen av olika platser och människor runt Paris är början på en varm vänskap över generationsgränserna.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Madeleine och taxichauffören

En åktur som kan förändra ett liv.

Det är en ovanligt dålig dag på jobbet för taxichauffören Charles. Trafikanmärkningar, trasslig ekonomi och skakigt äktenskap hänger över hans huvud som ett mörkt moln. Så stress är bara förnamnet på vad han känner när hans kund insisterar på en lång omväg med flera stopp. Men den eleganta äldre kvinnan i bilen börjar berätta om sitt liv. Madeleines historier ger Charles något annat att tänka på. Taxibilen för det omaka paret på en resa bakåt i tiden som ger nya perspektiv på nuet.

Minnen av olika platser och människor runt Paris är början på en varm vänskap över generationsgränserna i Christian Carions känslosamma, gripande och roliga Madeleine och taxichauffören. Huvudrollsinnehavarna Line Renaud och Dany Boon är vänner även i verkliga livet och kemin mellan dem är stark. Tillsammans gör de denna resa genom ett långt liv med både ljusa och mörka passager till en sann njutning som lockar fram både skratt och tårar.

GENRE  Drama, Komedi
REGI  Christian Carion
MED  Line Renaud, Dany Boon, Alice Isaaz
PRODUKTIONSLAND  Frankrike
SPRÅK  Franska
SVENSK PREMIÄR  2023.05.05
LÄNGD  91 min
ÅLDERSGRÄNS  11 år

* * * ”Historien engagerar verkligen” – Aftonbladet
* * * * ”Träffar rakt i hjärtat” – Moviezine
”En film att bli varm i hjärtat av” – Dagen
”Boon och Renaud räcker mer än väl för att hålla uppe en film” – GP
”Hjärtevärmande” – Kulturbloggen
”Välspelad och välgjord” – UNT