Scroll down
drama, thriller

Kompromat

En fransk medborgare fängslas av den ryska staten
. Denna gripande och pulshöjande spionthriller baseras otroligt nog på verkliga händelser. Starka skådespelarprestationer och dito regi gör filmen till engagerande och kallsvettig underhållning.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Kompromat

En fransk medborgare fängslas av den ryska staten
. Baserat på ett verkligt fall.

Karriären är på väg åt rätt håll för den sociale och engagerade diplomaten Mathieu. Hans senaste uppdrag är ett jobb som kulturchef för den ryska avdelningen av Alliance Française. Förhoppningen är att flytten ska ge hans äktenskap en välbehövlig vitamininjektion. Väl på plats dröjer det dock inte länge innan Mathieus ofta frispråkiga kulturevenemang och öppna stöd till konstnärer väcker myndigheternas ilska. Snart finner han sig stämplad för ett fruktansvärt brott. Allt tyder på att det hela iscensatts av FSB, ryska säkerhetspolisen. Mathieu arresteras och isoleras. Det är lönlöst att bestrida anklagelserna och de franska myndigheterna står maktlösa. Enda utvägen är att själv orkestrera en flykt.

Denna gripande och pulshöjande spionthriller av Jérôme Salle (The Tourist, Jacques – Havets utforskare) baseras otroligt nog på verkliga händelser. Starka skådespelarprestationer och dito regi gör Kompromat till engagerande och kallsvettig underhållning.

GENRE  Drama, Thriller
REGI  Jérôme Salle
MED  Gilles Lellouche, Joanna Kulig, Michael Gor, Mikhail Safronov, Sasha Piltsin, Aleksey Gorbunov
PRODUKTIONSLAND  Frankrike
SPRÅK  Franska, Ryska
SVENSK PREMIÄR  2023-02-10
LÄNGD  127 min
ÅLDERSGRÄNS  15 år