Scroll down
Drama, Komedi

Joyland

Joyland är en varm kärleksfilm som på grund av sitt tema har den skapat viss kontrovers i hemlandet. Men publiken har tagit Joyland till sina hjärtan både i Pakistan på de många festivaler där den visats. Filmen har fått tjugo internationella priser och blev shortlisted till Oscars i kategorin Bästa internationella film.

Familjen Ranas yngste sonen Haider skaffar i hemlighet jobb på en burlesk dansteater och blir förälskad i Bibi, en transkvinna som är showens fixstjärna. Deras omöjliga kärlekshistoria kastar nytt ljus över hela familjens inre konflikter mellan traditioner och ett sexuellt uppror.

VISAS

Biljetter / Kalenderium

Om filmen

Joyland

Familjen Rana är lycklig men går i väntans tider. Med bägge fötter stadigt i traditionerna längtar man efter att sönerna ska bli framgångsrika och att deras fruar ska föda söner som säkrar släktens framtid. Men det är inte alla i familjen som vill samma sak. Yngste sonen Haider skaffar i hemlighet jobb på en burlesk dansteater. Där blir Haider upp över öronen förälskad i Bibi, en transkvinna som är showens fixstjärna. Deras omöjliga kärlekshistoria kastar sakta men säkert nytt ljus över hela familjen Ranas inre konflikter mellan traditioner och ett sexuellt uppror.

Joyland är en varm kärleksfilm från långfilmsdebuterande regissören Saim Sadiq. På grund av sitt tema har den skapat viss kontrovers i hemlandet. Men publiken har tagit Joyland till sina hjärtan både i Pakistan på de många festivaler där den visats.

Vinnare – Cannes Film Festival 2022, Un Certain Regard, Jury Prize

Vinnare – Bästa Internationella Film, Independen Spirit Awards 2023

Shortlisted Oscar 2023 – Bästa Internationella Film

GENRE  Drama, Komedi
REGI  Saim Sadiq
MED  Ali Junejo, Rasti Farooq, Alina Khan
PRODUKTIONSLAND  Pakistan
SPRÅK  Punjabi
SVENSK PREMIÄR  2023-09-29
LÄNGD  127 min
ÅLDERSGRÄNS  11 år