Scroll down
drama

I koltrastens land

Upplyftande film, baserad på en sann historia, om sinnrikhet och ambition. Feministiska filmpärla som vann tre av Sundance-festivalens tyngsta priser: det stora jurypriset, bästa regissör och publikpriset. Kosovs Oscarsbidrag.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

I koltrastens land

Fahrijes make har varit försvunnen sedan kriget i Kosovo och familjen har svårt att få vardagen att gå runt. För att tjäna ihop brödfödan startar Fahrije en affärsverksamhet genom att sälja hemmagjord ajvar, men hennes ambitioner och försök till att stärka sig själv och andra kvinnor ses inte med blida ögon i den patriarkala byn. Hon kämpar inte enbart med att hålla sin familj flytande utan även mot ett fientligt samhälle som vill se hennes fall.

Manusförfattaren och regissören Blerta Bashollis djärva debut är full av ärlighet, autenticitet och råhet. Baserad på en sann historia är I koltrastens land en upplyftande film om sinnrikhet och ambition. Denna feministiska filmpärla blev en sensation på filmfestivalen i Sundance där den hade sin världspremiär tidigare i år och kammade hem tre av festivalens tyngsta priser: det stora jurypriset, bästa regissör och publikpriset.

Kosovs Oscarsbidrag.

REGI  Blerta Basholli
MED  Yllka Gashi, Çun Lajçi, Aurita Agushi
PRODUKTIONSLAND  Kosovo, Schweiz, Nordmakedonien, Albanien
SPRÅK  Albanska
SVENSK PREMIÄR  2021-11-26
LÄNGD  84 min
ÅLDERSGRÄNS  11 år

//ny.bioregina.se/wp-content/uploads/2021/11/Ikoltrastensland-1080x1080-recensioner.jpg