Scroll down
drama, thriller, crime

Holy Spider

DANMARKS OSCARSBIDRAG! En kvinnlig journalist beger sig till Mashhad, Irans heliga stad, för att spåra upp en seriemördare. Baserad på verkliga händelser.

Köp biljett
Holy Spider

Rahimi, en kvinnlig journalist, beger sig till Mashhad, Irans heliga stad, för att undersöka en rad mord som skett under en kort tid. Gärningsmannen är övertygad om att han utför Guds verk genom att rensa gatorna från prostituerade kvinnor. Men ju närmare man kommer att avslöja mördaren desto svårare blir det att skapa rättvisa eftersom allt fler hyllar honom som en hjälte.

Filmen är baserad på den verkliga "Spider killer", Saeed Hanaei, som brutalt mördade 16 kvinnor mellan 2000 och 2001.

Den prisade regissören Ali Abbasi (Gräns) levererar en nervig thriller och en hård anklagelse mot ett samhälle där grov orättvisa är en del av vardagen.

GENRE  Drama, thriller, crime
REGI  Ali Abbasi
MED  Mehdi Bajestani, Zar Amir Ebrahimi, Sina Parvaneh, Sara Fazilat, Arash Ashtiani, Forouzan Jamshidnejad, Alice Rahimi, Mesbah Taleb
PRODUKTIONSLAND  Danmark, Tyskland, Sverige
SPRÅK  Persiska
SVENSK PREMIÄR  2022-01-20
LÄNGD  117 min
ÅLDERSGRÄNS  15 år

DANMARKS OSCARSBIDRAG!

Holy spider liknar inte något du kan se på bio
"Nu har en av årets mest omtalade nordiska filmer biopremiär. Holy Spider är gjord av den svensk-dansk-iranske regissören Ali Abassi och handlar om en kvinnlig journalist som ger sig ut på jakt efter en religiöst motiverad seriemördare. Berättelsen baseras på en verklig händelse i Iran." Läs mer…