Scroll down

Herself

Det var sista gången som han slog henne. Sandra flyr med sina barn från sin våldsamma man och kämpar för att ge sina två döttrar en trygg uppväxt. Hon beslutar sig för att bygga ett hus själv. Med en väldigt liten inkomst och inga besparingar alls.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Herself

Det var sista gången som han slog henne. Sandra flyr med sina barn från sin våldsamma man och kämpar för att ge sina två döttrar en trygg uppväxt. Med fysiska och mentala ärr efter år av våld och hot, med två jobb och under hård press från socialen och bostadsbyråkratin, är hon fast besluten att ändra deras liv och ordna ett säkert hem. Hon beslutar sig för att bygga det själv. Med en väldigt liten inkomst och inga besparingar alls.

HERSELF är ett ytterst aktuellt porträtt om konsekvenserna av våld i hemmet och ett byråkratiskt system som inte fungerar, men också en hyllning till utsatta kvinnors mod och sann vänskap.

HERSELF är dubbelt prisbelönad av Dublin International Film Festival och tilldelades Human Rights Film Award (Phyllida Lloyd) och Michael Dwyer Discovery Award (Clare Dunne).

REGI  Phyllida Lloyd
MED  Clare Dunne, Harriet Walter, Conleth Hill, Cathy Belton
PRODUKTIONSLAND  Irland, Storbritannien
SPRÅK  Engelska
SVENSK PREMIÄR  2021-08-06
LÄNGD  98 min
ÅLDERSGRÄNS  11 år