Scroll down
drama

Farha

Det är 1948 och i en liten by i Palestina drömmer Farha om att får studera till lärare, men allt förändras drastiskt när israeliska soldater stormar in och tvingar befolkningen på flykt. I förtvivlan låser Farhas pappa in henne i matkällaren, med löfte om att snarast möjligt komma och hämta henne.

Bygger på en verklig händelse.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Farha

Det är 1948 och i en liten by i Palestina drömmer Farha om att får studera till lärare. I den lilla byn går vardagen sin stilla lunk, men allt förändras drastiskt när israeliska soldater stormar in och tvingar befolkningen på flykt.

I förtvivlan låser Farhas pappa in henne i matkällaren, med löfte om att snarast möjligt komma och hämta henne. Inlåst i det lilla mörka utrymmet bevittnar Farha det som händer utanför genom ett litet hål som är hennes enda källa till ljus och luft, och hennes enda koppling till omvärlden.

Bygger på verkliga händelser.

REGI  Darin J. Sallam
PRODUKTIONSLAND  Jordanien, Saudiarabien, Sverige
SPRÅK  Arabiska, Engelska, Hebreiska
SVENSK PREMIÄR  2022-10-21
LÄNGD  92 min
ÅLDERSGRÄNS  15 år

EN FILM FRÅN  //ny.bioregina.se/wp-content/uploads/2022/07/FolketsbiologgaNYröd-cirkel.jpg

 

FARHA är den första spelfilm som samproducerats mellan Jordanien-Sverige. Det är en coming of age-film, ett ’passions-projekt’ och regissörens, tillika manusförfattaren, debutfilm.
"Filmen handlar om vänskap, kärlek, strävan, separation, övergångsriter och befrielse och förluster. Filmen är inspirerad av verkliga händelser som min mamma berättade om för mig när jag var barn och mina mor- och farföräldrars berättelser om Palestina.
Jag har burit med mig de här berättelserna och jag ville dela med mig av dem. Och nu kan jag dela detta med världen genom FARHA."