Scroll down

Excess Will Save Us

Nu har den blivit långfilm! Morgane Dziurla-Petits Guldbaggebelönade kortfilm med samma namn har vuxit till en rolig, excentrisk och helt unik långfilm.

Morgane återvänder till sin något excentriska familj i den lilla franska byn Villereau för att göra sin första långfilm. Hon balanserar snart sina egna konstnärliga visioner mot sin kusins integritet och hennes far, farbror och farfars allt mer grandiosa planer.

VISAS

Köp biljett

Om filmen

Excess Will Save Us

Nu har den blivit långfilm! Morgane Dziurla-Petits Guldbaggebelönade kortfilm med samma namn har vuxit till en rolig, excentrisk och helt unik långfilm.

Morgane återvänder till familjen i den lilla franska byn Villereau för att göra sin första långfilm. Här möter vi hennes aspirerande borgmästare till farbror, den nyförälskade pappan och den bittra och åldrande farfadern. Morgane planerar att fokusera på sin kusin och hennes längtan efter att byta åker mot asfalt. Men männen har en egen vilja och tar snart filmen i helt andra riktningar. Morgane balanserar snart sina egna konstnärliga visioner mot sin kusins integritet och de tre männens allt mer grandiosa planer i en kärleksfullt absurd komedi baserad på den Guldbaggevinnande kortfilmen med samma namn.

REGI  Morgane Dziurla-Petit
PRODUKTIONSLAND  Frankrike, Sverige
SPRÅK  Franska
SVENSK PREMIÄR  2022-04-01
LÄNGD  100 min
ÅLDERSGRÄNS  7 år

Excess Will Save Us belönades med juryns specialpris i Rotterdam tidigare i år och var uttagen till tävlan för Dragon Award på årets filmfestival i Göteborg.

DN, betyg 4: "Fransk-svenska Morgane Dziurla Petit har utvecklat en Guldbaggebelönad kortfilm till en charmig och dråplig släktkrönika som utspelar sig på franska landsbygden. Fördomar och klassresor avhandlas i skärningspunkten mellan fiktion och verklighet.
Ur tomrum föds berättelser. Det är lika sant för hybriddokumentären ”Excess will save us” som för den lilla händelselösa franska orten Villereau där den utspelar sig. Redan i filmens första kapitel berättar invånarna med en enorm inlevelse i tablåliknande scener om något som skall visa sig vara en icke-händelse. Någon hörde smällar, någon annan tillkallade polis men egentligen hände ingenting."